Posibil cadou de Sfântul Valentin: poezie scrisă de Gabriela Firea

Ultima actualizare:

    Vă puteți impresiona sau amuza iubita dăruindu-i o poezie romantică scrisă de primarul general al Capitalei, Gabriela FireaFOTO: adevarul.ro
Vă puteți impresiona sau amuza iubita dăruindu-i o poezie romantică scrisă de primarul general al Capitalei, Gabriela FireaFOTO: adevarul.ro

Ne despart două zile de Ziua Îndrăgostiților, când vor fi inimioare peste tot și se fac cadouri fără număr. Vă puteți impresiona sau amuza iubita dăruindu-i o poezie romantică scrisă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Puțini știu că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea (46 de ani), a scris două volume de poezii și un roman. Cea mai citită poezie este ”Tu nu te desparţi în liniuţe”, un poem romantic, scris la 30 de ani, pe vremea când era căsătorită cu Răsvan Firea, decedat în 2010. O puteți face cadou iubitei/iubitului care ar putea aprecia gestul.

Cea mai citită poezie scrisă de Gabriela Firea

Tu nu te desparţi în liniuţe

Ciopîrţesc fraze, modelez predicate

În loc să vin la tine, simplu,Să mă primeşti, simplu,Să mă iubeşti, la fel, simplu,Şi să mă uiţi, mai târziu.

Iubesc cel mai mult cuvintele pe careLe rostogoleşti ca pe bulgăriÎn zăpada proaspăt ninsă,Cazi cu ele la învoială...

Tu nu te desparţi în liniuţe,Nu te conjugi ca verbele, nu te acorzi cu subiecteleŞi nici nu poţi fi răstălmăcit.

Miroase-a stropi de ploaieCaldăŞi-a iarbă cosită tîrziuDe săteni, uitaţi în lanuri de timp.A nuci de dulceaţă crăpate-n grabăŞi-a boabe de struguri prinşi în pîrg.

Miroase a tine în tot ce respir.

Gabriela Firea, membru al Uniunii Scriitorilor

Debutul literar al Gabrielei Firea s-a petrecut în 2001, cu volumul de versuri „O altă lume”, urmat, un an mai tarziu de o altă colecţie de versuri, „Treizeci” (după vârsta de atunci a autoarei).

A urmat un romanul, „Trei motive”. Acţiunea este una destul de simplă: trei femei se întâlnesc la o terasă, beau cafea şi îşi povestesc viaţa intimă. Prima este psiholog şi s-a iubit cu un pacient. A doua este o actriţa care se îndrăgosteşte de un ziarist, iar a treia este despre o avocată îndrăgostită de un patron.

Gabriela Firea a publicat “O altă lume” în 2001 (ediţie bilingvă, tipărită în română şi engleză), primind premiul de debut al Asociatiei Scriitorilor din București. A mai scris cartea pentru copii „Ţara sucită şi-nvârtită”, un volum de eseuri economice „Economia de cuvinte” şi volumul de eseuri social-economice „Jurnalul unui observator”

Sursa: liternet.ro

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net