Ponta și Oprea, ceartă pe salariile demnitarilor

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea i-a ţinut locul lui Victor Ponta cât acesta a fost plecat în Turcia
Gabriel Oprea i-a ţinut locul lui Victor Ponta cât acesta a fost plecat în Turcia

Majorarea salariilor înalților demnitari, votată în ședința de Guvern de miercuri în lipsa premierului Victor Ponta, agită apele în coaliția de guvernare.

În timp ce prim-ministrul Victor Ponta a condamnat în termeni fermi gestul lui Gabriel Oprea, căruia i-a cedat funcția de premier în timpul recuperării sale medicale, șeful UNPR susține că propunerea de majorare îi aparține chiar lui Ponta. „Proiectul de ordonanță a fost făcut la Ministerul Muncii, ideea aparținând Guvernului și lui Victor Ponta. Miercuri dimineața, când a venit la Guvern, l-am informat pe Victor Ponta în legătură cu ordonanța, iar el a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că șeful statului își va arăta susținerea față de adoptarea actului normativ”, a spus Oprea, citat de Mediafax. În replică, Ponta spune că în acea dimineață și-a exprimat o opoziție fermă pentru acest proiect, precizând că e de acord cu creșterea indemnizațiilor concomitent cu indexarea salariilor bugetarilor. Premierul a atacat „ordonanța Oprea”, care prevede triplarea indemnizațiilor președintelui, premierului, președinților Parlamentului și șefilor de servicii de informații. În final, Ponta a precizat că miercurea viitoare va fi adoptată o altă ordonanţă.

Victor Ponta
Victor Ponta

Și-a lăsat barbă după un pariu

Victor Ponta a făcut lumină în privinţa bărbii cu care s-a întors din Turcia. Premierul a declarat că nu a intenționat să-și schimbe înfățișarea, ci să respecte un pariu. „Înainte de a pleca din țară i-am spus domnului ministru Rus, în tradiția unor alți oameni politici cunoscuți, că îmi las barbă și nu mă mai rad până se aprobă masterplanul (n.r.: strategia de investiţii în domeniul transporturilor pentru perioada 2014 - 2030)”, a spus Ponta. Documentul la care face referire premierul s-a aprobat ieri, la Palatul Victoria, aşa că premierul s-a prezentat ieri proaspăt bărbierit.  

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net