Ponta a picat examenul cu Băsescu

“Ce caut aici?”

“Ce caut aici?”

Acuzat de Ponta de bădărănie în urma tentativei de dezbateri pe CAS, Băsescu l-a făcut ieri de râs pe premier.

„Palma” dată de Traian Băsescu cu CAS-ul pe obrazul lui Ponta şi pe cel al ministrului finanţelor, Ioana Petrescu, se aude şi astăzi, la două zile de la întâmplare. Într-o ţară civilizată, dezbaterea pro şi contra pe subiecte economice dintre preşedinte, premier şi ministrul finanţelor ar fi fost o dezbatere de idei, dar în România a fost „ba pe-a
mă-tii”.

După doar un sfert de oră de pseudodiscuţii, premierul Ponta a ieşit ţanţoş şi a rezumat discuţiile: „Nu ne-am înţeles, ne-am certat, Băsescu a fost bădăran!”. Atât i-a trebuit marinarului, care a făcut publice discuţiile, plesnindu-l cu pămătuful audio-video pe Ponta. Ce au dovedit vorbele şi imaginile? Întrebaţi insistent de preşedinte cum compensează reducerea CAS, reprezentanţii Guvernului au dat din umeri. Au vorbit despre studii pe care nu le-au putut prezenta, s-au încurcat în termeni, au mijit ochii, au făcut feţe-feţe. Băsescu i-a dat lovitura de graţie premierului cu întrebarea: „Ce faceţi cu MTO-ul?” (n.r. un termen economic legat de buget). Au urmat momente de uimire, iar premierul a dat ochii peste cap, răspunzând într-un final cu jumătate de gură: “O să lucrăm la toate”.

Replica premierului

În legătură cu discuţia despre legea reducerii CAS de la Cotroceni, premierul Victor Ponta a afirmat că nu termenul “MTO” (Medium Term Objective - Obiectivul bugetar pe termen mediu - n.r.) folosit de Traian Băsescu i-a creat probleme, ci limba engleză a preşedintelui. De asemenea, premierul a declarat că preşedintele făcea “confuzii grave” şi că nu cunoştea “abecedarul fiscal-bugetar”. “Nu era cazul să îi predau o lecţie”, a spus Ponta.

Loading...

Citește și