Ponta oferă posturi în guvern PNL-iştilor care îl trădează pe Antonescu

Ultima actualizare:

    Guvernul Ponta II a fost învestit vineri de Parlamentul României. (Foto arhivă)
Guvernul Ponta II a fost învestit vineri de Parlamentul României. (Foto arhivă)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Antena 3, că ia în calcul să ofere posturi în viitorul Cabinet liberalilor care ar pleca din PNL pentru a se alătura noii formaţiuni liberale pe care o va forma Călin Popescu Tăriceanu. Tototdată primul-ministru îl vede pe fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu ca pe un candidat puternic la Preşedinţie, menţionând că ar putea face cu acesta un tandem, la fel cum ar putea face un tandem cu Crin Antonescu

Întrebat dacă, în condiţiile în care se rupe o parte din PNL, ia în calcul să ofere posturi guvernamentale liberalilor care ar pleca cu Tăriceanu, Ponta a răspuns: "Categoric da. Dacă există un grup semnificativ de parlamentari care au fost alături de noi până aseară, evident că aş vrea să sprijine Guvernul, să fie reprezentaţi".

Şeful Executivului a mai spus că pentru Guvern o prezenţă ideologică liberală ar fi un lucru bun Tăriceanu a anunţat că îşi face partid şi că va candida la Preşedinţie, Ponta a răspuns: "Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal"..

El i-a enumerat pe candidaţii care ar putea beneficia de încrederea alegătorilor, care în opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Victor Ponta.

Ponta a mai spus că Antonescu a căzut într-o capcană a lui Traian Băsescu, dar nu este târziu să iasă din aceasta.

Potrivit lui Ponta, USL este "grav rănită", dar nu a murit.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

"Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult", a spus Tăriceanu.

Întrebat de moderator dacă "mai mult" însemană să fie preşedinte al României, Tăriceanua răspuns: "Da".Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: "Da, vă spun că da".

Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net