Ponta, înlocuit în funcţia de prim-ministru. Iohannis a semnat decretul

klaus_iohannis.jpg

klaus iohannis
Klaus Iohannis a semnat luni (22 iunie) decretul de numire a lui Gabriel Oprea în funcţia de prim-ministru
Foto: Eduard Enea/Adevărul

Victor Ponta a fost înlocuit în funcţia de prim-ministru al României pentru 28 de zile de către vicepremierul Gabriel Oprea. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul luni seară.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta", se spune într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

În urmă cu câteva ore, preşedintele Klaus Iohannis nu acceptase interimatul lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului, întrucât şeful statului dorea să primească acte medicale care să ateste incapacitatea temporară a premierului Victor Ponta de a-şi exercita funcţia, potrivit unor surse oficiale.

Ponta s-a conformat, i-a trimis actele preşedintelui, apoi le-a publicat şi pe Facebook.

Loading...
 
 

Citește și

  • victor ponta, premierul ponta, operatie genunchi, accidentare baschet, turcia

    Operația la genunchi suferită de premierul Victor Ponta a încins spiritele pe scena politică românească. Adversarii politici ai prim-ministrului îl acuză pe Ponta că plecarea sa în Turcia nu era justificată decât de fuga de urmărirea penală. Un document care circulă acum pe internet arată în ce a constat intervenția chirurgicală la care a fost supus premierul, care e starea postoperatorie și care sunt recomandările medicilor turci pentru recuperarea sa fizică.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1