Ponta i-a amendat pe «regii asfaltului»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Regii asfaltului" şi-au găsit naşul! Premierul Victor Ponta s-a ţinut de cuvânt şi le-a venit de hac. Pentru că au întârziat nemotivat lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti, patronii firmelor Eurocostruct, Paco şi UMB au fost amendaţi cu peste 15 milioane de lei. Pentru fiecare zi întârziată ei plătesc acum 75.000 de lei.

Drumul spre munte trebuia să fie o plăcere încă din 2010. De atunci era programat ca autostrada Bucureşti-Ploieşti să fie gata. Constructorii, care au câştigat licitaţia, au tras însă de timp, ba chiar, la un moment dat, au oprit lucrările.

Premierul Victor Ponta a vizitat joi autrostrada Bucureşti-Ploieşti

simeon stalpnicul png

Vroiau mai mulţi bani de la Ministerul Transporturilor. Cu chiu cu vai au revenit pe şantier, după ce au fost ameninţaţi că li se suspendă contractul. Asta se întâmpla anul trecut, iar de atunci au avansat trei termene de finalizare a lucrării: decembrie 2011, mai 2012, iunie 2012.

Sătul de promisiunile făcute şi nerespectate, prim-ministrul Victor Ponta a trecut la măsurii şi a anunţat că cele trei firme care nu au respectat termenul de execuţie vor fi amendate cu peste 15 milioane de euro, adică 75.000 de lei pentru fiecare zi depăşită din decembrie 2010 şi până în prezent.

Dan Besciu şi Sorin Vulpescu; Euroconstruct; Amendă: 11.000.000 lei

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Prin urmare, Euroconstruct, firma deţinută de Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, va fi sancţionată cu 11 milioane de lei, Paco, cea a lui Costel Căşuneanu, cu 4 milioane de lei, iar UMB, patronată de Dorinel Umbrărescu, cu 17.000 de lei.

Costel Căşuneanu; PA&CO Internaţional; Amendă: 4.000.000 lei

simeon stalpnicul png

Dorin Umbrărescu UMB Spedition Amendă: 17.000 lei

simeon stalpnicul png

"Vom repeta vizita şi săptămana viitoare deoarece am primit iar promisiuni frumoase. Vreau să cred că de data asta promisiunile se şi materializează şi pe 20 iulie tronsonul până la Ploieşti să fie funcţional", a declarat Ponta, joi, în timpul vizitei făcute pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Totodată, demnitarul a anunţat că banii obţinuţi din aceste amenzi vor fi folosiţi pentru programele speciale destinate persoanelor cu boli incurabile.

Din autostrada A3,segmentul de la Bucureşti la Ploieşti va fi dat în folosinţă din data de 20 iulie. Este vorba de  62 de kilometri

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net