Ponta, despre perchezițiile DNA acasă la Marian Vanghelie

Ultima actualizare:

    Victor Ponta nu a comentat speța în care este acuzat Marian Vanghelie, dar a trimis o săgeată către PNLFoto: Arhiva personală
Victor Ponta nu a comentat speța în care este acuzat Marian Vanghelie, dar a trimis o săgeată către PNLFoto: Arhiva personală

Liderul PSD, Victor Ponta, a evitat să comenteze percheziţiile efectuate de procurorii anticorupţie la locuinţa lui Marian Vanghelie.

Victor Ponta a declarat joi faptul că nu poate discuta de cauze penale, dar a apreciat că, politic, copreședintele PNL Alina Gorghiu şi-a pierdut principalul aliat şi trebuie să îşi caute altul. "Nu cunosc şi nu comentez cauze penale. Strict politic, cred că Gorghiu şi-a pierdut principalul aliat, pe Vanghelie, şi acum trebuie să-şi caute altul", a spus Ponta.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, la locuința căruia procurorii anticorupție fac percheziții, are calitatea de suspect, afirmă avocatul acestuia, Cezar Bivolaru, precizând că pe mandatul de aducere la DNA se menționează că acesta este suspectat de abuz în serviciu.

Întrebat dacă Vanghelie a perceput comisioane pentru încheierea unor contracte cu Primăria Sector 5, avocatul a spus: ”Sunt sigur că nu”.

Mai multe percheziţii au loc, joi, la sediul Primăriei Sectorului 5, la locuinţa primarului Marian Vanghelie, la sediul firmei Calex Business, precum și la alte șase adrese din București și Ilfov, într-un dosar instrumentat de DNA. Surse judiciare au declarat pentru mediafax.ro că ancheta vizează fapte care s-au petrecut din 2007 și până în prezent, privind lucrări publice care au fost atribuite în mod ilegal. Potrivit surselor citate, valoarea contractelor se ridică la două miliarde de lei.

Marian Vanghelie, vizat de percheziții DNA. Prima reacție a avocatului primarului sectorului 5

Aceleași surse au declarat că primarul Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări, iar edilul va fi dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat. În jurul orei 11.00, deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost adusă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiată în acest dosar.

Iubita lui Marian Vanghelie, audiată la DNA

Oana Niculescu Mizil a venit la DNA în baza unui mandat de aducere, iar la intrarea în sediul instituției ea a fost întrebată în ce calitate a fost adusă, spunând: "Nu sunt suspectă. Doamne fereşte!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net