Pompierii, la mare cu șenilatele. Transportă cu ele persoanele salvate de la înec

Ultima actualizare:

    Pompierii folosesc șenilata pe plajă pentru salvarea turiștilorFotografii: IGSU
Pompierii folosesc șenilata pe plajă pentru salvarea turiștilorFotografii: IGSU

Peste 300 de pompieri sunt la datorie, zilnic, în staţiunile de pe Litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Și au la dispoziție tehnică specifică de intervenție, de la ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor și până la șenilate cu care transportă persoanele salvate de la înec.

În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe Litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 769 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au avut nevoie de îngrijiri 118 persoane, urmată de stațiunile Costinești - 103 persoane, Jupiter - 63 persoane, Mamaia - 49 persoane, Vama Veche - 43 persoane, Corbu - 13 cazuri.

Totodată, echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele 8 puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter și Vama Veche) au asistat medical  388 persoane, dintre care 313 au necesitat transportul la spital.

De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 21 persoane au fost salvate de la înec din mare și trei din lacuri. Au fost folosite și șenilatele, care sunt prezentate pe plajele, în caz de urgență.

Pompierii au avut 39 de intervenții cu șenilata la mare
Pompierii au avut 39 de intervenții cu șenilata la mare

Cu ajutorul acestora, pompierii transportă personele salvate de la înec de la mare până la punctele de prim ajutor. Până acum, auu fost folosite în 39 de cazuri.  

Pompierii au 24 de puncte de lucru pe Litoral

Pentru creșterea gradului de siguranță pe Litoral, în zonele intens circulate din județul Constanța, au fost operaționalizate 24 puncte de lucru temporare,repartizate după cum urmează:

  • 11 puncte de stingere a incendiilor, încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu/Raja Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti și Vama Veche și Eforie Nord;
  • 8 puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter și Vama Veche;
  • 5 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele: Portul Turistic Tomis, Portul Belona, Portul turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net