Pompierii, despre pericolul din secțiile de Terapie Intensivă: instalaţii improvizate și suprasolicitate

Ultima actualizare:
Flăcările au făcut ravagii la  Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ
Flăcările au făcut ravagii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a prezentat ieri raportul întocmit după controalele din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă. După incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, de pe 14 noiembrie, echipele mixte de specialişti ISU, DSP şi ISCIR au derulat 292 de controale la secţiile ATI din ţară.

Nereguli în multe spitale din România! Controalele desfăşurate de echipe mixte de specialişti în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă ale unităţilor medicale din România au relevat 1.921 de deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor. 138 dintre acestea au fost remediate pe timpul verificărilor. Pentru neconformităţile descoperite, personalul specializat a aplicat 1.493 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 de amenzi, în valoare de 448.401 lei.  

Verificările au fost demarate la nivel naţional după incendiul din Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. IGSU a prezentat ieri rezultatele controalelor, scrie adevărul.ro. 

Principalele deficienţe  descoperite  

  • Nefuncţionarea şi neasigurarea mentenanţei instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcţiilor cu astfel de sisteme de protecţie la incendiu.  
  • Funcţionarea fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. 
  • Lipsa dotării, neasigurarea mentenanţei ori nefuncţionarea instalaţiilor de hidranţi interiori/exteriori de incendiu. 
  • Nedotarea sau neasigurarea verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare de incendiu).  
  • Neverificarea instalaţiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii ori suprasolicitarea acestora. 
  • Marcarea necores-punzătoare a căilor de evacuare sau lipsa instalaţiilor de iluminat corespunzătoare, precum şi neasigurarea condiţiilor de evacuare în cazul producerii situaţiilor de urgenţă.  

Zece pacienţi au murit  la Piatra Neamţ 


    Flăcările au făcut ravagii la  Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ
Flăcările au făcut ravagii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ

Pe 14 noiembrie, flăcările făcut ravagii la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, unde se aflau bolnavi de COVID - 19. În urma incendiului, zece pacienţi au murit, iar şase au fost transferaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani (Iaşi). Dintre aceştia, cinci au decedat din cauza coronavirusului. Cătălin Denciu, medicul – erou care a încercat să-i scoată pe oameni din mijlocul limbilor de foc, a suferit arsuri pe 75% din suprafaţa corpului. Doctorul a fost transferat pe 15 noiembrie la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles (Belgia), unde se află internat şi acum. Medicii belgieni au reuşit să-i refacă piciorul drept, însă mai sunt necesare intervenţii chirurgicale pentru arsurile de pe restul corpului, anunţă Digi24. Deşi a fost detubat, Denciu încă nu a trecut de perioada critică.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net