Pomohaci și starețul Celestin nu mai țin slujbe, însă episcopul de Huși poate sluji în continuare

Ultima actualizare:

    Episcopul de Huşi ţine,  în continuare, slujbe
Episcopul de Huşi ţine, în continuare, slujbe

Trei scandaluri sexuale au zguduit Biserica în ultima vreme. În centrul fiecăruia se află câte un preot acuzat că e homosexual. Cele trei cazuri sunt tratate, însă, diferit de Patriarhie: dacă episcopul de Huşi e lăsat să ţină slujbe, ceilalţi doi preoţi n-o mai pot face.

S-a împărţit ţara în două, de când au fost făcute publice imagini şi mesaje indecente cu preoţii acuzaţi că sunt homosexuali. Unii sunt de partea lor şi îi cred când spun că imaginile cu ei făcând sex sau mesajele care le arată orientarea sexuală sunt trucate. Alţii îi condamnă şi cer să fie daţi afară definitiv din Biserică.

simeon stalpnicul png

Cert este că, până acum, Patriarhia a luat decizii diferite în ceea ce-i priveşte, deşi acuzele care li se aduc sunt, practic, aceleaşi. Aşadar, dacă în cazul episcopului de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, înalţii prelaţi au hotărât că acesta poate sluji în continuare, în cazul preotului Cristian Pomohaci din Mureş s-a decis retragerea lui din faţa altarului, iar în cazul stareţului Celestin de la Mănăstirea Prislop (Maramureş) s-a hotărât demiterea din funcţie.Vineri (21 iulie), Sinodul Mitropoliei Moldovei se întruneşte pentru a lua o decizie în cazul lui Bârlădeanu. Potrivit unor surse citate de digi24.ro, răspunderea va fi, însă, pasată Sinodului Patriarhiei care se va întruni în 17 şi 18 august, ceea ce înseamnă că soarta episcopului se va decide atunci, iar el va putea sluji în continuare.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net