Poliţistul gonea cu 150 km/h pe contrasens

masina-politie1.jpg

masina politie interzis
Maşina circula pe sens interzis fără semnalele sonore în funcţiune

Când eşti la volanul maşinii de poliţie, îţi permiţi orice. Chiar şi să încalci regulile pe care ar trebui, de fapt, să le aplici. Aşa a gândit un poliţist din Cluj care a fost surprins, zilele trecute, gonind pe Autostrada Transilvania... pe contrasens.

Nu! Nu era în misiune şi nici nu avea semnalele luminoase în funcţiune. Pur şi simplu mergea pe contrasens. Un şofer care circula, săptămâna trecută, pe Autostrada Transilvania (A3), direcţia Turda-Cluj, a rămas înmărmurit când a văzut o maşină de poliţie care circula în paralel cu el, însă de partea cealaltă a parapetului.

masina-politie2.jpg

masina politie interzis
Maşina circula pe sens interzis fără semnalele sonore în funcţiune

Bărbatul a filmat autoturismul care gonea cu o viteză de cu 150 km/h şi se poate vedea clar că maşina nu avea semnalele sonore puse în funcţiune. ”Spre finalul filmării se observă că acesta porneşte semnalele sonore în momentul în care din faţă se apropie un TIR care este obligat să frâneze”, a spus şoferul respectiv, pentru citynews.ro.

Conducerea IPJ Cluj face anchetă

Filmarea a ajuns şi în posesia reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj care au reuşit să identifice maşina respectivă. „Facem verificări pentru a se stabili motivele care au determinat prezenţa echipajului de Poliţie în respectiva zonă”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci. 

O şoferiţă a mers kilometri întregi pe Interzis 

O scenă asemănătoare a fost surprinsă şi pe Autostrada Lugoj-Deva, în urmă cu câteva luni. Protagonistul nu a fost însă tot un poliţist, ci o şoferiţă convinsă că a ajuns să circule pe contrasens ”din cauza semnelor de circulaţie amplasate greşit”. Tânăra a fost suprinsă de un şofer care circula regulamentar şi care s-a speriat când a văzut că îi vine o maşină din faţă. Şoferul a încetinit şi i–a atras atenţia femeii că nu se află pe sensul bun, însă aceasta i-a spus că ”pe partea cealaltă avea Interzis!”.  

Loading...

Citește și

  • Deoarece autostrăzile din România sunt extrem de rare, există şoferi profesionişti care nu ştiu să le "folosească". Un conducător auto, care se afla la volanul unui TIR, a circulat circa 28 de kilometri pe segmentul Turda-Gilău al autostrăzii Transilvania... pe contrasens.