Poliţistul Eugen Stan din Bucureşti, acuzat de 18 infracţiuni de agresiune sexuală, condamnat la 19 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Polițistul Eugen Stan a fost reținut pe 9 ianuarie 2018
Polițistul Eugen Stan a fost reținut pe 9 ianuarie 2018

Sentință în cel mai mare scandal de agresiune sexuală din Poliția Română. Agentul Eugen Stan de la Brigada de Poliție Rutieră, acuzat de 18 infracţiuni de agresiune sexuală, a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Sentința a fost dată de magistrații Judecătoriei sector 6 și nu este definitivă.

Faptele au fost comise în București, în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, victimele având vârste cuprinse între 5 şi 38 de ani. Potrivit news.ro, poliţistul urmărea victimele spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite în scara imobilelor sau în liftul acestora. Rutieră a Capitalei a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru 18 infracţiuni de agresiune sexuală. Faptele au fost comise în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, victimele având vâste cuprinse între 5 şi 38 de ani. Cum acționa suspectul? Eugen Stan urmărea victimele spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite în scara imobilelor sau în liftul acestora.”La data de 8 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Stan Eugen vizând, în primul rând, săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectivă inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Pe parcursul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare de la parchete de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti având ca obiect, de asemenea, săvârşirea unor infracţiuni de agresiune sexuală de către inculpatul Stan Eugen, acestea fiind reunite într-un nou dosar, care în final a fost reunit cu dosarul menţionat anterior”, au anunțat procurorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care au instrumentat cazul

Cine este polițistul Eugen Stan

Agentul Eugen Stan a intrat în Poliție în 2010 la Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, Stan este căsătorit şi are doi copii. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, agentul ar fi încercat să violeze o femeie și în 2017, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, în Sectorul 6 al Capitalei. Cele mai recente victime ale bărbatului sunt doi copii de 5 şi 9 ani din Sectorul 6 al Capitalei, agresaţi sexual în liftul unui bloc, în luna ianuarie. După faptele comise de Stan, au fost anchetați pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu 18 poliţişti, între care fostul şef al IGPR Bogdan Despescu, demis în urma scandalului, şi adjunctul acestuia, Marius Voicu. 

Citiți și

EXCLUSIV-Ce viață bună va avea pedofilul-polițist în pușcărie!

Atacurile poliţistului pedofil

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net