Polițistul care a căzut în groapă, avansat în grad de ministrul Oprea

politistul_decedat_bogdan_gigina.jpg

politistul decedat bogdan gigina
Polițistul Bogdan Gigină a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident
foto: Arhiva Personală

Bogdan Cosmin Gingină a decedat la vârsta de numai 28 de ani după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la rețeaua de gaze. Incidentul a avut loc marți (20 octombrie), în jurul orei 19.00. Autoritățile au început o anchetă în cazul bărbatului decedat, iar ulterior s-a descoperit faptul că acesta făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea.

Mai mult, ministrul l-a avansat în grad post-mortem pe Bogdan Gingină, potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Română, citat de Adevărul: „În această dimineață (joi, 22 octombrie, n.r.), la propunerea inspectorului general al Poliției Române, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, l-a avansat în gradul de subinspector de poliție post-mortem pe agentul șef adjunct de poliție Gingină Bogdan Cosmin”.

Se pare că polițistul lucra de aproximativ opt ani în cadrul Ministerului de Interne.  Acesta se afla în misiune atunci când a avut loc nefericitul accident. Bogdan Gingină a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe strada Știrbei Vodă din București, care, spun martorii, nu era semnalizată corespunzător: „Groapa era săpată de o companie de gaze. De fapt sunt trei gropi, una după alta. Când a avut loc accidentul, afară era întuneric și ploua. În zonă era aglomerat și probabil că polițistul, în grabă nu a văzut gropile. Sincer, nici nu erau foarte bine semnalizate”. Bărbatul a fost transportat imediat la spital, însă s-a stins din viața în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l salva.

Potrivit Codului Rutier, „Se însoțesc cu echipaje ale poliției rutiere demnitari români sau oficialități străine cu funcții similare acestora după cum urmează: a) președintele României; b) președintele Senatului; c) președintele Camerei Deputaților; d) prim-ministrul Guvernului”.

Deși ministrul Gabriel Oprea nu se află printre cei patru demnitari mai sus menționați, tot Codul Rutier menționează că „În situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență, pot beneficia de însoțirea cu echipaje ale poliției rutiere și miniștrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflați în vizită oficială în România, precum și șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, cu ocazia depunerii scrisoriul de acreditare”.

Surse din Poliție au declarat pentru Mediafax că polițistul de la Brigada Rutieră deschidea, marți seară (20 octombrie) dispozitivul care îl însoțea pe ministrul Gabriel Oprea. Unul dintre șefii agentului Bogdan Gingină i-ar fi îndemnat prin stație pe membrii echipajului să se grăbească. În acest caz, a fost deschisă o anchetă, iar procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând ca în perioada viitoare să fie audiați colegi ai polițistului decedat, dar și angajați ai companiei de gaze Distrigaz, responsabili pentru groapa din carosabil, pentru a se stabili dacă aceasta era corespunzător semnalizată. 

Loading...
 
 

Citește și

  • bogdan gigina

    Bogdan Cosmin Gigină a decedat marți seară (20 octombrie), în jurul orei 19.00, în urma unui accident produs pe o stradă din Capitală. Polițistul de la Brigada Rutieră se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă despre care martorii spun că ar fi fost slab semnalizată.

  • Poliţistul de la Brigada Rutieră care, marţi seară, a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe un bulevard din Capitală a decedat la Spitalul Universitar. Potrivit corespondentului Mediafax, medicii l-au resuscitat în zadar, moartea survenind în urma unui stop cardio-respirator.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1