Poliţiştii s-au rugat pentru Bogdan Gigină. “E colegul nostru, plecat într-o misiune”

comemorare.jpg

bogdan gigina, comemorare
Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au venit ieri lângă Casa Radio, la locul accidentului
Foto: Inquam Photos

Momente emoţionante, ieri, pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti, unde Bogdan Gigină, poliţist la Brigada Rutieră, îşi pierdea viaţa, acum un an, într-un cumplit accident de motocicletă. Pe 20 octombrie 2015, tânărul de 28 de ani făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a lui Gabriel Oprea, vicepremier şi ministru de Interne. Gigină a pierdut controlul motocicletei, pe ploaie, şi a căzut într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

Nu mai puţin de 50 de poliţişti, printre care şi tatăl lui Bogdan Gigină, au aprins ieri lumânări pentru a-l comemora pe tânărul agent. Tatăl lui Bogdan, agentul şef principal Cornel Gigină, poliţist, de asemenea, la Brigada Rutieră, a participat la comemorare în uniforma de serviciu. Colegii au aprins lumânări şi au rostit o rugăciune pentru colegul lor care deschidea calea pentru coloana lui Oprea.

“Bogdan a fost colegul nostru, pentru noi încă este colegul nostru, care a plecat într-o misiune din care nu s-a mai întors. E o zi tristă şi am zis să-i cinstitm memoria venind aici şi mergând la cimitir”, a spus, cu voce joasă, Valentin Rîciu, de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor.

cornel_gigina.jpg

Cornel Gigina, Bogdan Gigina, mormant
Tatăl îndurerat, la mormântul lui Bogdan
Foto: David Muntean

Poliţiştii şi rudele au mers apoi la Cimitirul Ghencea 3, la mormântul tânărului. În semn de omagiu, toate maşinile Brigăzii Rutiere din Bucureşti aveau postată, la lunetă, fotografia agentului.

slujba.jpg

cimitir, bogdan gigina, mormant
Un preot a oficiat ieri o slujbă la cimitir, în prezenţa colegilor şi a rudelor lui Bogdan
Foto: David Muntean

În cazul morţii lui Bogdan Gigină, fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1