Polițiștii au ieșit în stradă împotriva Guvernului Grindeanu

Ultima actualizare:

    Polițiștii sunt primii care ies în stradă împotriva Guvernului Grindeanu
Polițiștii sunt primii care ies în stradă împotriva Guvernului Grindeanu

S-au ținut de cuvânt! Agenții de poliție au ieșit joi, în stradă și protestează la sediul Ministerului Afacerilor Interne împotriva Guvernului Grindeanu. Potrivit știrileprotv.ro, ei cer majorarea lefurilor, eliminarea diferențelor mari de salarii dintre agenti si ofițeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei.

Liderii Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), organizatorul protestului, susțin că acțiunea își propune să atragă atenția Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Finantelor Publice că polițistii nu sunt plătiți corespunzător. În plus sindicaliștii susțin și că o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor sunt încălcate de guvern

Presedintele SNAP, Adrian Diugu, a declarat, pentru News.ro, că la protestul de la sediul Ministerului Afacerilor Interne sunt asteptați să participe aproximativ 2.000 de polițiști, veniți din toată țara.

Liderul sindical a spus că agenții de poliție solicită în primul rând plata sporurilor în raport cu salariul de 1.450 de lei si nu cu cel din 2009.

Diugu a explicat ca în calcularea sporurilor tuturor polițiștilor trebuie să fie luat în calcul ca bază de referință salariul minim brut pe țară, respectiv 1.450 de lei.

Presedintele SNAP a mai spus că se dorește încheierea unui nou Acord Colectiv de Muncă, în condițiile în care vechiul acord a încetat în mai 2016.

Protestatarii mai cer modificarea Statutului polițistului și a unor prevederi dintr-un Ordin din 2008 al Ministerului Afacerilor Interne privind programul de lucru și repausul săptămânal al polițiștilor.

Adrian Diugu a explicat că una dintre prevederile din document care trebuie modificate se referă la perioada în care polițistul stă acasă, dar I se spune să fie pregătit în orice moment pentru a fi chemat la muncă. Astfel, sindicaliștii vor ca această perioadă să fie considerat timp de munca și să fie platit corespunzator

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net