Poliţist şi jandarm din Braşov, acuzaţi că au bătut şi abandonat un bărbat, care apoi a murit

Citeste tot despre: 

Un poliţist de la Transporturi Feroviare şi un jandarm din Braşov sunt acuzaţi de loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi bătut crunt un bărbat de 47 de ani care, la câteva zile după incident, a murit.

Procurorii au demarat ancheta şi au trimis la Bucureşti, pentru expertiză, toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona Gării Braşov.

Când au început cercetările, poliţistul implicat a demisionat, iar jandarmul pus sub acuzare nu mai are voie să execute misiuni de asigurare a ordinii publice.

Potrivit Mediafax, bărbatul bătut a zăcut două zile în frig, în tufele din parc, fiind găsit de un localnic care a chemat salvarea. Braşoveanul a ajuns la spital, unde a şi fost audiat de două ori de procurori. “A fost audiat de două ori. La prima audiere a spus că a fost bătut de un poliţist, apoi, la a doua audiere a spus că a fost bătut şi de un jandarm”, a declarat, luni, procurorul Alina Popescu.

După patru zile de la internare, în 28 ianuarie, bărbatul a murit la spital, iar în 1 februarie Parchetul Tribunalului Braşov a început urmărirea penală pe numele celor doi pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1