Poliția l-a făcut scăpat pe Costel Raiciu, interlopul care l-a împușcat pe fratele Alinei Pană, de la Exatlon

calin-pana-plin-de-sange.jpg

Așa arăta Călin Pană după atactul mafiot din Chiajna, în timp ce i se acordau primele îngrijiri în ambulanță
Așa arăta Călin Pană după atactul mafiot din Chiajna, în timp ce i se acordau primele îngrijiri în ambulanță

Au trecut două săptămâni de când Călin, fratele Alinei Pană, de la Exatlon, a fost împușcat pe stradă. Atacatorii, Costel Raiciu și vărul său, Sorin Raicu, sunt și acum în libertate, pentru că Poliția nu a reușit să dea de urma lor.

Răfuielile clanurilor interlope au ajuns la ordinea zilei. Se taie cu săbiile și se împușcă ziua în amiaza mare pe străzile din jurul Capitalei. Pe 23 iulie, la ora 19.10, în localitatea ilfoveană Chiajna, a avut loc un atac sângeros, unde în jur de 12 indivizi și-au reglat conturile.

Poliția l-a făcut scăpat pe Costel Raiciu, interlopul care l-a împușcat pe fratele Alinei Pană, de la Exatlon

Ar fi fost implicați membrii clanului Vasiloi, care „controlează” sectorul 6 al Capitalei, alături de gruparea Pietroi. Aceștia au tăbărât pe Călin Pană, fratele Alinei, care se afla în mașină cu liderul clanului Iordan.

victimele-atacului-din-chiajna.jpg

Cealaltă victimă a atacului a agonizat plină de sânge la marginea trotuarului până la sosirea Ambulanței
Cealaltă victimă a atacului a agonizat plină de sânge la marginea trotuarului până la sosirea Ambulanței

Cei doi au fost împușcați și tăiați cu săbiile, în timp ce erau în trafic, pentru că ar susține un alt candidat la Primăria Chiajna. Înainte de a porni războiul, atacatorii au avut grijă să repoziționeze camerele de supraveghere amplasate pe stâlpi, pentru a nu fi filmați.

Dar fosta concurentă de la Exatlon le-a dat numele celor implicați și a spus că vărul său, de 31 de ani, este cel care a tras.

Atacatorii au fost acuzați inițial de tulburarea liniștii și ordinii publice

“Costel Raiciu este un fost deținut, a fost condamnat pentru tentativă de crimă, este un criminal pentru că ulterior persoana pe care a bătut-o a murit la interval de două săptămâni, însă el a fost condamnat doar pentru tentativă de crimă. A executat nouă ani, a fost eliberat acum un an și s-a aliniat cu mai multe clanuri interlope destul de influente, alături de el a fost vărul lui, Raiciu Sorin, Luca Bogdan, frații Titera și alte persoane pe care nu le știu. L-au împușcat și pe fratele meu și pe prietenul lui, au tras cu pistoale. După, s-au dus la ei la mașinăși i-au atacat cu săbii. Când am ajuns, deja erau în Salvare, cu tăieturi și plini de sânge, nu știu exact de la ce s-a ajuns aici. Îmi este teamă pentru viața mea și a mamei mele”, a povestit, plângând, Alina, imediat după incident.

Polițiștii nu au considerat că a fost folosită o armă

Pline de sânge, victimele au fost duse de urgență la spital și operate, dar cu toate acestea, vedeta s-a plâns că cei care au vrut să-i ucidă fratele s-au ales inițial cu dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

masina-impuscaturi-chiajna.jpg

Geamurile mașinii au fost sparte de gloanțe, care au căzut apoi pe caldarâm
Geamurile mașinii au fost sparte de gloanțe, care au căzut apoi pe caldarâm

După ce totul a fost anunțat în presă, polițiștii au schimbat încadrarea în tentativă de omor, iar judecătorii de la Tribunalul Ilfov au emis madate de arestare preventivă în lipsă. Dar nu i-au găsit pe făptași.

”Persoanele bănuite de săvârșirea faptei nu au fost găsite însă acestea au fost indentificate de polițiștii din Chiajna. Din relatările preliminare ale persoanelor transportate laa spital, au reieșit anumite date privind o posibilă folosire de armă. În acest context, precizăm că din verificările specifice despășurate nu au rezultat elemente certe și concludente care să conducă la concluzia că au fost folosite arme”, au transmis pe 23 iulie, în seara atacului, reprezentanții IPJ Ilfov.

Atacatorii au fost dați în urmărire națională după patru zile

Asta în condițiile în care imaginile de la fața locului au arătat clar că geamurile mașinii în care se aflau victimele fuseseră sparte de gloanțe, care  ulterior au ajuns pe caldarâm.

costel-raiciu-dat-in-urmarire-nationala.jpg

Costel Raiciu este dat în urmărire națională
Costel Raiciu este dat în urmărire națională

Mai mult decât atât, oamenii legii au găsit de cuviință să-i dea în urmările națională pe doi dintre suspecți, Costel Raiciu și Sorin Raiciu, abia pe 27 iulie, după patru zile de la atacul mafiot.

Evident că sunt șanse foarte mari ca cei doi să fi părăsit țara rapid, dar polițiștii noștri îi caută prin România, de două săptămâni.

sorin-raiciu-dat-in-urmarire-natioanala.jpg

Și Sorin Raiciu apare drept fugar pe site-ul Poliției Române
Și Sorin Raiciu apare drept fugar pe site-ul Poliției Române

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cine-este-temutul-interlop-costel-raiciu-care-l-impuscat-pe-fratele-alinei-pana-de-la

https://www.click.ro/news/national/13-clanuri-mafiote-conduc-capitala

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1