Politia a identificat 541 de infracțiuni în prima zi din ianuarie

Citeste tot despre: 

Chiar și hoții au sărbătorit Anul Nou, dar polițiștii i-au dibuit și i-au reținut. În doar 24 de ore, au fost constatate 541 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 78 de persoane bănuite.

Aproape 8.000 de poliţişti au acţionat  la nivel naţional la circa 3.000 de evenimente, informează Poliția Română. Doar în ziua de 2 ianuarie, s-au aplicat peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 541 de infracţiuni. De asemenea, au fost reţinute 288 de permise de conducere şi au fost retrase 77 de certificate de înmatriculare. Amenzile au totalizat 1.368.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 8.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), aproape 8.000 de poliţişti au acţionat, în primele zile din acest an, la nivel naţional, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, au fost montate 269 de aparate radar.

În acest interval de timp, poliţiştii au intervenit la 2.595 de evenimente, dintre care 2.147 au fost sesizate prin Serviciul Național Unic de Apeluri de Urgențe 112.

Prezența masivă a polițiștilor în stradă a permis ca 78 de persoane bănuite să fie prinse în flagrant delict. Faţă de 19 persoane au fost dispuse măsuri preventive şi a fost depistată o persoană dată în urmărire.

Au fost reţinute 288 de permise de conducere şi au fost retrase 77 de certificate de înmatriculare.

60 de intervenții ale Salvamont România

A fost îmbulzeală la munte în minvacanța de Anul Nou. Nu pentru toți turiștii a fost o petrecere de neuitat. Salvamontinştii au primit, în 2 ianuarie 2018, peste 60 de apeluri şi au intervenit în 50 de situaţii de urgenţă.

Gradul mare de încărcare a pârtiilor, folosirea de mijloace de alunecare improvizate, legătura de schi reglată necorespunzător au fost principalele cauze de producere a accidentelor, au anunţat reprezentanţii Salvamont România.

Loading...