Poftiţi în Trenul Regal! Iese pe şine o dată pe an

Ultima actualizare:

    Pentru prima oară în călătoria sa, garnitura  a poposit în gara din Buşteni, unde oamenii  au întâmpinat-o pe Principesa Margareta
Pentru prima oară în călătoria sa, garnitura a poposit în gara din Buşteni, unde oamenii au întâmpinat-o pe Principesa Margareta

Emoţii mari, ieri, în gara orăşelului de la poalele Caraimanului. Pentru prima oară, în 87 de ani, Trenul Regal a poposit la Buşteni, unde peste 500 de oameni le-au întâmpinat pe Alteţele Regale.

Principesa Moştenitoare Margareta, sora sa, Principesa Maria, Principele Radu, dar şi invitaţii acestora, Regele Simeon al II-lea şi Regina Margarita ai bulgarilor, precum şi Principele Lorenz al Belgiei au poposit 17 minute în gara din Buşteni. Pentru prima oară de când există acest tren! „Este un semn de continuitate, de devotament şi de unitate ce se întâmplă astăzi”, a declarat Custodele Coroanei, Principesa Margareta. 


    Peste 500 de oameni  i-au întâmpinat la Bușteni
Peste 500 de oameni i-au întâmpinat la Bușteni

Trenul a pornit, miercuri, în călătoria sa simbolică, de Ziua Naţională, din Gara Regală Băneasa. A mers fără oprire până la Sinaia, unde a putut fi vizitat de oameni. Ieri, garnitura a pornit spre Sibiu, pe traseul Buşteni, Predeal, Braşov, Codlea, Făgăraş şi Avrig. Grandios şi cu o încărcătură istorică deosebită, Trenul Regal este păstrat aşa cum a fost el amenajat, pe vremuri. Până şi încălzirea vagoanelor este cea folosită pe timpuri.


    Trenul a putut  fi vizitat, la Sinaia
Trenul a putut fi vizitat, la Sinaia

„Celebrele vagoane de dormit au încălzire cu sobe”, ne-a spus fochistul. Comandat de statul român în anul 1926, sub domnia Regelui Ferdinand I, Trenul Regal a fost fabricat la Milano şi livrat României în 1928, după moartea regelui. Trenul Regal este cel care i-a condus pe Regele Mihai I şi pe Regina-mamă Elena în exil, în ianuarie 1948.  


    Așa arată cușetele din  vagoanele de dormit
Așa arată cușetele din vagoanele de dormit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net