Poftiți la Festivalul cârnaților și slanei din Parcul Național din București

Ultima actualizare:

    Mâncarea tradițională este din ce în ce mai preferată de români dar este și scumpă
Mâncarea tradițională este din ce în ce mai preferată de români dar este și scumpă

Un cârnat de 100 de metri, produse de carmangerie din toate zonele țării și chiar din Europa. Este oferta primului Festival al cârnaților și slanei deschis în perioada 20-23 februarie în Parcul Național din București.

Bucătari și comercianți din toată România se vor întrece în a”seduce”gastronomic bucureștenii care vor veni la târg. Pe tarabe vor fi expuse toate sortimentele posibile de cârnați: de casă, țărănești, vestiţii cârnaţi de plescoi, cârnați de grătar, de porc sauafumaţi, caltaboşi, lebăr, cabanoşi, virșli de oaie sau capră, cârnaţichorizo, cârnaţi ungureşti. Nu vor lipsi cârnaţii preparaţi după reţele străvechi din toate zonele ţării: cârnaţi moldoveneşti, din ardeal, Oltenia, Banat sau Bucovina, condimentaţi după specificul zonei, afumaţi sau prăjiţi, numai buni de gustat şi de luat acasă. Surpriza târgului vor fi cârnații de curcan și cei de pește. Pregătiți la grătar, în tigaie sau pe plită, ori”ascunși” în varză călită sau fasole, cârnații vor satisface toate gusturile!

Slana este prințesa festivalului

Un produs deosebit de apreciat de gurmanzi este slana. Pregătită după rețete păstrate cu sfinţenie din moşi-strămoşi ele vor fi aduse pentru a câștiga vucureștenii. Nu vor lipsi slănina cu piper, afumată, băiţuită, cu paprika sau sare grunjoasa, împănată cu bacon sau simplă, clisa afumată, slănina de mangaliţa, ce mai, o sărbătoare de gusturi și arome.Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintelemaramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru că festinul culinar săfie complet, organizatorii au adus și o gamă variată de dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate. Meşterii populari au venit şi ei standurile lor, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale. Pentru ca vizitatorii să nu se plictisească, există și o zonă de distracţie pentru cei mici.

Citiți și

Hai la festivalul de must și pastramă, în Parcul Național!

Poftiți la bucate tradiționale! Este târg în curtea Ministerului Agriculturii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net