Poftiţi în Căsuţa de Hobbit din Vâlcea! Cât costă o noapte într-o locație de basm

1-3col-casa_buna_1.jpeg

Căsuţa de Hobbit are la intrare statui cu personajele din film
Citeste tot despre: 

Se apropie Sărbătorile de iarnă, dar pandemia tot nu ne dă pace. Românii n-au renunţat însă la vacanţe, dar caută locurile retrase, casele izolate, cu cât mai puţini turişti în preajmă. Dacă la asta mai adaugi şi un peisaj de basm, vacanţa ta poate fi perfectă!

Denisa Popescu este o contabilă blondă şi jovială din Vâlcea. Are doi copii şi un soţ, Mihai, cu un business solid în transporturi. Amândoi s-au născut şi au crescut pe dealurile din Perişani, la poalele munţilor Cozia. Puţini ştiu că aici e Ţara Loviştei, o rezervaţie naturală de o frumuseţe deosebită. În urmă cu 5 ani, familia Popescu a zis că e păcat ca aceste locuri să nu fie cunoscute. Aşa a luat naştere “Tărâmul de vis” care include trei locaţii inedite: Căsuţa de Hobbit, un threehouse Căsuţa din Poiana şi Casa din Piatra. 

2-2col-statui_1.jpeg

Căsuţa de Hobbit are la intrare statui cu personajele din film

La Căsuţa de Hobbit, Denisa, soţul şi mai ales cei doi copii, fani ai trilogiei Stăpânul Inelelor, au pregătit totul ca la carte. De după ferestrele rotunde şi uşa circulară din lemn, te aştepţi în orice moment să apară unul dintre personajele tale preferate. Dacă cei mici se vor întâlni încă din grădină cu Gandalf, Frodo sau Legolas în mărime naturală, cei mari se vor bucura de binefacerile unui jacuzzi cu masaj sau de un ciubăr cu apă fierbinte direct sub cerul înstelat.

4-2col-camera2_1.jpeg

Livingul are şemineu, iar paturile sunt din lemn masiv

Casa dispune de 3 dormitoare, baia cu jacuzzi şi un living cu bucătărie open space şi şemineu. Poate găzdui până la 9 persoane şi se închiriază de la 550 de lei pe noapte. De asemenea, în grădină te aşteaptă un foişor cu grătar numai bun pentru o seară de pomină la un pahar de vin. Dacă te-ai săturat să găteşti, drăguţa gazdă poate pregăti la cerere orice-ţi pofteşte inimioara. Peste zi, Parcul Naţional Cozia te aşteaptă să-l descoperi fie cu căruţa trasă de cal, cu 
ATV-urile sau cu bicicletele puse la dispoziţie chiar de gazde.

3-2col-living_1.jpeg

Livingul are şemineu, iar paturile sunt din lemn masiv

„Zona nu este «afectată» de civilizaţie şi mecanizare, lucrurile sunt simple şi ecologice. Cine vine la noi vrea să retrăiască o frântură din copilăria de altădată, să meargă desculţ prin iarbă şi să mănânce bucate simple tradiţionale”, ne povesteşte Denisa. De la an la an, afacerea a prosperat, au venit tot mai mulţi turişti, iar anul acesta, cu pandemia, „n-am avut nici un weekend liber”, mai spune contabila noastră.

7-2col-denisa_mihai_si_copiii_1.jpeg

Denisa, Mihai şi cei doi copii ai lor

”Gradul de ocupare a crescut, odată cu interesul românului pentru ţara noastră şi dorinţa de a merge în locuri cât mai izolate, mai autentice”. Pentru o familie cu copii, ideală este şi căsuţa în copac care se închiriază cu 300 de lei pe noapte, iar dacă sunteţi gaşcă mai mare puteţi opta pentru Casa din Piatră care are 5 dormitoare şi costă de la 700 de lei pe noapte. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1