Ploile au făcut prăpăd şi nu contenesc

a16-actu-alba24.jpg

Fotografii: Alba24.ro/Madalin Hinț/Ziaruldevrancea.ro
Citeste tot despre: 

Suntem la mijlocul verii, dar autoritățile nu sunt în alarmă de secetă ca în alți ani, ba dimpotrivă!

Inundațiile și furtunile au pus pe jar forțele de intervenție şi la acest sfârșit de săptămână. De la București la Alba, de la Bacău la Timiș, mari zone sunt sub ape. Ultimul bilanț făcut public de Ministerul de Interne arată că trei localităţi din judeţele Bacău şi Botoşani au rămas fără alimentare electrică, fiind afectate peste o mie de persoane.

De asemenea, în judeţul Covasna au acționat ieri 16 motopompe pentru scoaterea apei din gospodării, urmând ca alte utilaje să fie trimise în judeţele Bacău şi Timiş. În localitatea Sona din judeţul Alba pompierii militari au scos apa din gospodăriile oamenilor, iar în Moeciu de Sus din judeţul Braşov, s-a intervenit pentru îndepărtarea pietrelor căzute pe carosabil.

Printre cele mai afectate zone s-a aflat Capitala, unde sâmbătă ploaia și vântul au făcut ravagii. 21 de copaci și doi stâlpi căzuți au avariat 13 mașini. De asemenea, au fost inundate șase gospodării, iar trei drumuri au fost blocate de apă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de cod galben, valabilă până marți, la ora 21.00.

Vor fi averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice. În această perioadă, pentru 18 județe din Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei, meteorologii au emis cod portocaliu de ploi abundente.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1