Ploi şi vânt în toată ţara, ninsori la munte, până luni

ploaie_umbrela.jpg

ploaie umbrela 1
Nu uitați umbrelele acasă! Sâmbătă și duminică plouă în toată țara
Citeste tot despre: 

Stați în case, în acest weekend. Meteorologii anunță vreme rea, cu ploi, vânt și ninsori la munte.

Meteorologii au avertizat că de sâmbătă dimineaţă (18 martie), până duminică noapte (19 martie) vor fi ploi şi vânt în aproape toată ţara, iar la munte va ninge şi vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 70 km/h.

Informarea ANM este valabilă de sâmbătă, ora 04.00, până duminică, la ora 23.00, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde va ploua pe arii extinse şi vor fi intervale de timp în care ploile vor fi în general moderate cantitativ, astfel încât se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 l/mp şi izolat peste 30 l/mp.

Sâmbătă dimineaţă (18 martie), în Maramureş şi în Transilvania, trecător vor fi şi precipitaţii mixte. În restul ţării vor fi averse cu caracter temporar şi se vor semnala local.

În zona montană vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 50-70 km/h, iar pe creste, peste 80-90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone, în special duminică, cu viteze mai mari în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti.

Loading...