Ploaia înghețată paralizează traficul! Sunt probleme pe aeroport, șosele, dar și pe calea ferată

Ultima actualizare:

    Ploaia înghețată a afectat circulația mașinilor, dar și a trenurilor și avioanelor
Ploaia înghețată a afectat circulația mașinilor, dar și a trenurilor și avioanelor

Ploaia înghețată le dă mari bătăi de cap celor care au plecat la drum. Șoselele sunt ca sticla, macazele sunt acoperite de polei, iar pentru decolare avioanele necesită degivrare, ceea ce duce la întârzieri.

E pericol pe străzi din cauza ploii înghețate! Capitala s-a transformat peste noapte într-un adevărat patinoar, iar mașinile sunt acoperite de un strat gros de gheață. În plus, vântul bate la rafală cu până la 40 km/h.

DN 28 este închis din cauza ploii înghețate

Și pe drumurile naționale vremea rea a creat probleme, astfel că unele tronsoane au fost închise. Potrivit CNAIR, la această oră nu se circulă pe DN 2B, între Buzău și Brăila.

”Din cauza precipitațiilor abundente de ploaie înghețată (freezing rain) ce produc polei pe partea carosabilă și din cauză că materialele antiderapante folosite nu mai fac față, CNAIR si Poliția Rutieră au decis închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm că fenomenul meteorologic de ploaie înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul că în momentul în care atinge suprafața carosabilă îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante”, explică  reprezentanții Companiei de Drumuri. Drumul va fi deschis imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora. 

Și DN 67C, în județul Gorj, între Novaci și Rânca, este închis. Aici ninge și viscolește puternic, vizibilitatea fiind extrem de redusă.

Trenurile care intră în Gara de Nord se blochează din cauza poleiului

Și circulația trenurilor este afectată de polaia înghețată. La aceasta oră, garniturile circulă în condiții speciale la intrarea în Capitală, între stațiile Periș-Buftea-Chitila-București Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact.                       

”În timpul circulației apar fluctuații de tensiune și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, ceea ce necesita o noua conectare a acestora linia de contact pentru a-si putea continua mersul”, după cum spun cei de la CFR Infrastructură.

Avioanele au întârzieri

În cazul avioanelor, acestea decolează cu întârzieri.

Este nevoie de degivrare, astfel că pe Aeroportul ”Henri Coandă” aeronavele au la plecare întârzieri de până la 40 de minute.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net