«Ploaia îngheţată» a făcut ravagii pe şosele

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Teroare pe şosele şi pe trotuare. Ploaia a îngheţat la sol şi a transformat străzile într-un imens patinoar. Au urmat tamponări în lanţ, răniri în accidente oribile, oameni cu picioare şi mâini rupte.

Un accident fără precedent pe şoselele din Mehedinţi s-a petrecut ieri dimineaţă pe DN6, în localitatea Faţa Cremenii.

S-au tamponat în lanţ 9 vehicule, din pricina poleiului. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 4.00 dimineaţa. Un autotren încărcat cu vite a încercat să evite impactul cu un vehicul staţionat pe marginea drumului, dar a derapat şi s-a răsturnat pe marginea drumului.

A urmat apoi un accident în lanţ, din care a rezultat rănirea uşoară a trei persoane, care au fost transportate la spital. Şoferii spun că toate acestea s-au petrecut din cauza drumarilor, care nu au acţionat pentru îndepărtarea poleiului de pe carosabil.

"Nu au dat cu sare, cu nimic, am venit în pantă circa 400 de metri. Toată partea din faţă a vehicului este distrusă. Bani pe taxe luaţi degeaba, ştiu să ne ia banii, dar să-şi facă datoria nu", spunea un conducător auto, al cărui autotren era încărcat cu sucuri şi mergea de la Timişoara spre Craiova.

Autotrenurile derapate au blocat drumul mai bine de 8 ore

simeon stalpnicul png

Autotrenul încărcat cu bovine a suferit pagube importante. Din cele 65 de vite care erau transportate în acest vehicul, 10 au murit strivite.

Animalele care au scăpat nevătămate au fost cu greu recuperate de pe câmp de reprezentanţii firmei elene păgubite. Şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi, comisarul Gabriel Lică, spune că vinovat de producerea accidentului este Secţia Drobeta Turnu Severin a Drumurilor Naţionale, care nu au acţionat pentru îndepărtarea poleiului.

O femeie însărcinată din Strehaia a ocolit pe jos zona unde s-a produs accidentul pentru a ajunge la ambulanţa sosită de la Turnu Severin

simeon stalpnicul png

Potrivit şefului Direcţiei Poliţiei Rutiere, în ţară s-au produs, ieri, de la ora 4.00 şi până la 12.00, un număr de 77 de tamponări şi 17 accidente cu rănire, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi în Bucureşti, unde au avut loc două tamponări, fără victime. Autostrada Soarelui a fost închisă ieri dimineaţă, circa o oră, pentru că se aluneca pe ea ca pe patinoar.

Ninsori, ploi şi polei, în acest weekend

Aerul cald şi umed care a venit din Marea Mediterană ne-a schimbat radical vremea. A plouat ieri şi s-a format polei, azi va ninge, iar de luni vin ploile! Azi va fi mai frig decât ieri, iar pe cer se adună norii. Va ninge în cea mai mare parte a Munteniei, local în Oltenia şi Dobrogea, inclusiv în Capitală, informează ANM.

Din acest motiv, vor fi condiţii de polei la primele ore ale dimineţii. Vântul va sufla la munte, în sudul Banatului, sud-vestul Olteniei şi pe Litoral. Temperaturile vor urca abia până la 4 grade pe Litoral, iar în cursul nopţii, la "polul frigului" vor fi în jur de minus 18 grade. Mâine, se încălzeşte, dar se adună norii. Luni, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie în Banat, la munte vor fi lapoviţe, iar în Muntenia vor fi burniţe sau fulguieli.

Săptămâna următoare începe cu o vreme mai blândă, dar tot va mai ploua în vestul ţării şi vor fi condiţii de polei. De la o zi la alta, temperaturile vor urca şi vor ajunge la 11 grade pe Litoral şi 6-7 grade în Capitală. Scăpăm şi de ger. În timpul nopţii vor fi valori puţin mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă, între minus 4 şi 6 grade.

simeon stalpnicul png

Click!spune

În ultimii 14 ani, doar de trei ori a căzut „ploaia îngheţată", sau freezing rain, cu o numesc specialiştii. O masă de aer cald, mediteranean, a intrat în ţara noastră ieri.

În momentul în care precipitaţiile căzute sub formă solidă au trecut prin acest strat încălzit, au luat forma lichidă. În apropierea solului, acolo unde temperaturile erau sub 0 grade, ploaia s-a transformat instantaneu în gheaţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net