În plină iarnă, rămânem fără căldură? Ministerul a rezolvat greva de la Complexul Energetic Oltenia cu promisiuni!

Ultima actualizare:

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) au declanşat, în urmă cu o săptămână, o grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă și de salarii. Ei au obţinut ulterior unele majorări salariale, dar o parte dintre ei nu au renunţat la protest. Ca urmare, în noaptea de miercuri spre joi, Termocentrala de la Rovinari a fost închisă din lipsă de cărbune.

UPDATE: Greva de la Complexul Energetic Oltenia s-a sfârșit și activitatea a fost reluată, după ce negocierile de joi, 17 ianuarie, de la sediul Prefecturii Gorj s-au soldat cu succes. 

„Ca urmare a negocierilor de astăzi de la sediul Prefecturii Gorj între Ministerul Energiei, conducerea Complexului Energetic Oltenia şi sindicatele din cadrul CEO, minerii din cadrul Complexului au început să reia munca. Astfel, carierele în care activitatea se pregăteşte sa reînceapă sunt: Roşia, Rovinari, Tismana, Jilţ Nord, Jilţ Sud, Lupoaia şi Husnicioara”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Energiei, remis joi.

Se pare că ministerul a anunţat că minerii de la Complexul Energetic Oltenia vor primi un spor de producţie în valoare netă de 585 lei, dacă vor relua imediat activitatea în carierele de lignit, așa că aceștia au acceptat oferta.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanţă pentru toti salariaţii în sumă de 1.450 lei, începând cu data de 1 mai 2019, potrivit Digi 24.

Știrea inițială

„Eu sunt revoltat la culme! În 38 de ani am mai văzut greve, dar doar de câteva ore. Dacă nu încep să dea cărbune, eu, în noaptea asta trebuie să opresc două grupuri, iar dimineaţă, al treilea. Nu am cu ce merge. Suntem iresponsabili. Toţi să suporte consecinţele!”, a declarat Ion Pisc, directorul centralei, citat de presafarastapani.ro. Premierul Dăncilă a spus ieri, la începutul ședinței de Guvern, că a aflat despre această situație “cu nepermisă şi suspectă întârziere”. În urma negocierilor de ieri, muncitorii vor primi în plus până la 1000 de lei brut, iar prima pentru Sărbătorile pascale va fi de cel puţin 330 lei net. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net