Plimbată prin trei spitale în mai puţin de 12 ore

Ultima actualizare:

    Familia a dus-o pe femeia inconştientă la Institutul de Psihiatrie „Socola”
Familia a dus-o pe femeia inconştientă la Institutul de Psihiatrie „Socola”

O femeie în vârstă de 46 de ani din municipiul Iaşi a murit în condiţii ciudate, după ce a fost plimbată prin trei spitale din oraşul reşedinţă de judeţ. Femeia a fost transportată iniţial de un membru al familiei la Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, după ce ar fi fost găsită inconştientă.

Femeia a fost consultată în camera de gardă, iar în urma analizelor medicii psihiatri au constatat că starea ei nu era cauzată de abuzul de alcool, aşa cum se crezuse iniţial, ci că are simptomele unei pancreatite acute, scrie adevarul.ro. Medicii de la Socola au mai constatat şi o problemă cardiacă. În mai puţin de o oră de la intrarea în ambulatoriul de la „Socola“, pacienta a fost preluată de o ambulanţă, în urma solicitării medicilor psihiatri, şi transferată la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Investigaţiile din camera de urgenţă au arătat că femeia, care intrase deja în comă, suferise o intoxicaţie severă cu o substanţă care n-a putut fi identificată şi că necesită dializă. Astfel, femeia a fost transportată la cea de-a treia unitate medicală, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon“ din Iaşi, unde a fost internată în secţia de terapie intensivă (ATI) şi apoi supusă dializei. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, 5 iunie, după aproximativ 12 ore de când a trecut pragul primului spital, femeia a făcut stop cardiac şi n-a mai putut fi salvată.

Pacienta a fost trimisă cu Salvarea  la Spitalul „Sf. Spiridon”
Pacienta a fost trimisă cu Salvarea la Spitalul „Sf. Spiridon”

„Pacienta a fost direcţionată la noi de la Spitalul Spiridon, pentru dializă. Imediat ce a ajuns în spital am început procedura, însă în cursul nopţii pacienta a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, astfel că în cele din urmă a fost declarat decesul“, a precizat medicul Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon“.

Doctorii de la Spitalul „Parhon“, care se confruntă periodic cu intoxicaţii cu antigel, spun că cele mai frecvente situaţii care duc la astfel de întâmplări sunt tentativele de suicid, care predomină în cazul persoanelor tinere depresive, sau consumul excesiv de alcool, pe fondul căruia persoanele ajung să încurce sticlele pe care le găsesc în casă şi să bea substanţe otrăvitoare. În cazul femeii de 46 de ani care şi-a pierdut viaţa după ce a trecut prin trei unităţi medicale, semnele par să indice mai mult spre cea de-a doua variantă, întrucât în cele mai multe situaţii, pancreatita are drept cauză principală alcoolismul cronic. Trupul femeii a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net