Plata prin sms la metrou, un mare fâs!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dai un sms şi intri la metrou. Simplu! Aşa ar trebui să fie. În realitate însă, aparatele care suportă plata călătoriilor prin sms fie nu funcţionează, fie îţi iau banii şi nu te lasă să intri.

Sunt doar şapte staţii de metrou în care aceste dispozitive au fost inaugurate. După ce că sunt puţine, mai sunt şi defecte! "Jucăriile" de la Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnică s-au stricat încă de acum câteva luni.

Spre exemplu, la staţia Petrache Poenaru, un călător intră zi de zi la metrou pe bază de călătorie plătită prin sms. Până mai ieri, când aparatul cu pricina s-a defectat şi nimeni nu ştie cine ar putea să-i dea de cap. "Am făcut sesizare la noi, la Metrorex, şi mi-au spus că ei nu au ce să facă. Cică, trebuie să vină de la Orange ca să schimbe nu ştiu ce microcip din aparat. Nu a venit nimeni, niciodată, să le verifice", ne-a mărturisit casieriţa de la Petrache Poenaru.

Deşi a primit mesajul de confirmare,reporterul Click! nu a putut valida călătoria, deoarece abonamentul nu permite apelarea numărului scurt

simeon stalpnicul png

Altă staţie, aceeaşi problemă. La Grozăveşti, un dispozitiv nu merge deloc, iar altul merge doar când vrea el. Nici la Politehnică lucrurile nu stau mai bine. Casierele şi paznicii au ridicat din umeri spunând, sec, că nu mai sunt funcţionale. Dacă vreţi să intraţi la metrou cu un sms, verificaţi dacă furnizorul de telefonie mobilă vă permite accesul la "numerele scurte". Noi am încercat, dar, surpriză, tranzacţia nu a fost validată din pricina... abonamentului Orange! Pentru că nu am putut apela numărul 1700, am cumpărat călătoriile, dar am rămas cu ele neefectuate.

Clienţii Orange trebuie să trimită un sms la 1700, cu textul "1c" pentru o călătorie, respectiv "2c" pentru două călătorii, după care vor primi un mesaj de confirmare. O călătorie costă 0,50 €, două călătorii, 0,90 €, iar zece călătorii ajung la 2,20 €. Se adaugă TVA. Şi clienţii Vodafone pot plăti prin sms, cu text la 7477, pentru o călătorie, la 7492 pentru două călătorii, iar pentru zece călătorii la 7490. Tarifele sunt aceleaşi.

image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net