Planurile PNL date peste cap. PSD a hotărât să boicoteze ședința de învestire a Guvernului Orban 2

marcel-ciolacu_0.jpg

Marcel Ciolacu anunță că PSD a găsit soluția pentru a bloca alegerile anticipate
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a găsit soluția pentru a bloca planurile PNL privind declanșarea alegerilor anticipate
Citeste tot despre: 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri seară, că parlamentarii formaţiunii nu vor participa pe 24 februarie la votul pentru învestirea Guvernului Orban 2. Premierul Ludovic Orban a reacționat joi și a spus că alegerile anticipate vor avea loc cu orice preț.

Liderii PSD au votat în unanimitate în ședința CEx să boicoteze ședința de plen programată luni, 24 februarie, în care ar fi trebuit să fie dat votul pentru respingerea Guvernului Orban 2. Anunțul a fost făcut chiar de Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Potrivit digi24.ro, social democrații așteaptă hotărârea judecătorilor CCR, care trebuie să anunțe tot pe 24 februarie dacă nominalizarea lui Orban este legală. Este vorba de o sesizare PSD, conform căreia propunerea din nou a lui Ludovic Orban ar fi fost făcută neconstituțional.”Luni vom fi prezenți la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire. Așteptăm răspunsul CCR dacă este constituțional, chiar dacă este demis, același premier demis rămas interimar să fie desemnat din nou”, a spus Ciolacu. Potrivit specialiștilor, în lipsa PSD votul va fi blocat și amânat pentru o dată ulterioară, probabil cu o săptămână, după Congresul PSD. Astfel, va fi aruncat în aer calendarul pentru anticipate.”Eu cred că vor fi alegeri la termen”, a anunțat miercuri, Marcel Ciolacu conform digi24.ro.

Condițiile pentru cvorum la ședința de învestire a Guvernului Orban 2

Ședința de plen poate fi ținută doar în condițiile în care sunt 233 de parlamentari prezenți în sală. În acest moment, PNL se bazează pe cei 107 parlamentari ai partidului, la care se adaugă cei 40 de parlamentari ai USR, 30 de la UDMR și posibil cei 19 deputați și senatori ai PMP. În această situație, liberalilor le lipsesc cel puțin 37 de parlamentari, iar în condițiile în care nu vor fi prezenți în sală nici cei de la Pro România și ALDE, sunt șanse mici să fie cvorum de ședință.

ludovic-orban.jpg

Ludovic Orban spune că PNL are soluții pentru orice mișcare a PSD
Ludovic Orban s-a sfătuit cu președintele Klaus Iohannis cum să dejoace planurile PSD

Reacția premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri seară cu președintele României, Klaus Iohannis și a stabilit tactica pentru a contracara piedicile puse de PSD.“În momentul în care am anunţat obiectivul nostru de a derula procedurile constituţionale care să ducă la anticipate, nu am stabilit o dată. Atunci când va fi posibil, atunci le vom organiza. PSD are trei variante: tergiversarea, care este penibilă, o să-şi piardă şi bruma de capital pe care o mai au. A doua variantă pe care o mai au este să învestească guvernul ei, ceea ce s-ar face de râs iremediabil şi mai este varianta anticipatelor. Trebuie să înţeleagă că e o procedură constituţională, oamenii îşi doresc să îşi aleagă un Parlament reprezentantiv, un Parlament format din oameni corecţi, din oameni care să îi reprezinte cu adevărat. Nu se pot opune la nesfârşit apelând la toate tertipurile jenante la care au apelat de-a lungul timpului”, a declarat Orban.

 

Citiți și

 

Ultima zi de audieri pentru miniştrii Guvernului Orban 2

 

Guvernul Orban 2. Calendarul învestirii. Votul, pe 24 februarie

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Președintele PNL, Ludovic Orban, în calitate de premier desemnat, va transmite luni, 10 februarie, Parlamentului solicitarea de învestire a noului guvern.

  • ludovic orban tine un discurs la tribuna

    S-a stabilit calendarul învestirii guvernului Orban 2. Audierile miniştrilor în Parlament vor avea loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00, conform deciziei Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1