Planul Ministerului Muncii pentru pensia privată. Vrea să ne scoată pe toți de la fond

Ultima actualizare:

    Autoritățile vor să pună mâna pe banii strânși în cont pentru bătrânețe
Autoritățile vor să pună mâna pe banii strânși în cont pentru bătrânețe

Vești rele pentru tineri! Contribuția la pensia privată obligatorie ar putea scădea dramatic. În plus, guvernanții au de gând să-i scoată de la fond pe toți participanții. Cine va dori să mai cotizeze şi pe viitor va trebui să facă o cerere specială.

E mare nevoie de bani pentru pensiile aflate în plată și cum resurse financiare nu sunt, cei care se află la Putere vor să pună mâna cu orice preț pe fondul de pensii privat obligatoriu.

Nu mai puțin de șapte milioane de români, cotizează lună de lună, de zece ani încoace.

Astfel că în conturile lor s-au strâns, până la 31 martie, 42,53 miliarde de lei, în creştere cu 25,22% faţă de nivelul din 31 martie 2017, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară. Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 25,95 miliarde de lei, respectiv 61,03%.

Pe locul doi de află acţiunile, cu 8,65 miliarde de lei (20,35%). Depozitele bancare se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 3,54 miliarde de lei, respectiv 8,33% din totalul activelor.

E clar că mecanismul funcționează bine, dar guvernanții au în plan să-l distrugă. Surse din piață vorbesc despre faptul că reprezentanții Ministerului Muncii pregătesc o lege prin care cei 7,1 milioane de participanţi să fie scoși din Pilonul II şi să fie trimişi la Pilonul I cu tot cu banii strânși în cont.

Cei care vor dori să mai cotizeze la pensia lor administrată privat vor trebui să completeze o cerere ca să se poată reînscrie.

Ca să nu existe mulți români dornici să plece din nou la Pilonul II, autoritățile au de gând să reducă din nou contribuția, plaja fiind undeva între 3,2% și 1% din venitul brut. La 1 ianuarie 2018, contribuția a scăzut de la 5,1% la 3,75%.

”Autoritățile să prezinte public scenariile”

”Facem apel la autorități să prezinte în mod transparent și responsabil scenariile privind viitorul Pilonului II de pensii și să răspundă solicitărilor repetate de a iniția un dialog instituțional cu toate părțile implicate în această dezbatere. Astfel, solicităm autorităților să prezinte public și să justifice intențiile de a schimba actualul sistem de pensii obligatorii administrate privat astfel încat toți participanții să poata decide în mod conștient și informat cu privire la siguranța sa financiară în viitor”, au declarat reprezentanții Asociației pentru Pnesiile Administrate Privat din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net