Planeta Marte, vinovată pentru tragediile cu foc

Ultima actualizare:

    Fenomen astronomic rar: săptămâna trecută, planetele Venus, Marte şi Jupiter s-au aliniat şi au devenit vizibile cu ochiul liber
Fenomen astronomic rar: săptămâna trecută, planetele Venus, Marte şi Jupiter s-au aliniat şi au devenit vizibile cu ochiul liber

O durere apăsătoare şi un doliu naţional s-au aşternut peste România zilelor noastre, iar tragediile parcă nu se mai termină. Focul este numitorul comun al evenimentelor nefericite din această perioadă, care coincid, culmea, şi cu un fenomen rar din punct de vedere astronomic: alinierea planetelor Venus, Jupiter şi Marte.

Nu de puţine ori, după ghinioane, drame, tragedii colective, ne-am ridicat ochii către cer şi ne-am întrebat ce se întâmplă acolo sus. Nu de puţine ori, când se trezesc, românii îşi aruncă mai întâi ochii pe horoscop şi abia apoi se pregătesc să-şi înceapă ziua. Tina Rizea, astrologul Click!, ne-a explicat cum ne-au influenţat astrele zilele acestea, negre pentru mulţi, şi ne anunţă că, din păcate, perioada nefastă nu a trecut.

“Actuala configuraţie astrală poartă o mare parte din «vină» când ne referim la evenimentele nefaste care au apărut cu preponderenţă în România, dar nu numai. De această dată, nu Mercur este cel vinovat, ci planetele de «generaţie», cele care au un mers mult mai lent şi care influenţează multe persoane. Răspunsul afectiv la tragediile care au avut loc este profund emoţional, din pricina lui Neptun şi, într-un fel, implică o pedeapsă ce se referă strict la greşelile care s-au făcut în trecut. Din păcate, tocmai medicii, care au reprezentat norocul în tragedia de la clubul Colectiv, vor fi judecaţi cu asprime în următoarele zile. Dorinţa de schimbare va fi în continuare confuză, neorganizată, dar perenă (va dura cel puţin un an şi jumătate). Planeta Marte, care este principala vinovată pentru implicarea elementului «foc», va părăsi zodia Fecioarei pe 13 noiembrie, dar Jupiter şi Nodul Nord vor rămâne în continuare în acest semn zodiacal şi vor induce nevoia de a cere să se facă dreptate. Mare atenţie pentru toţi oamenii politici, şi nu numai, care au Soarele şi Ascendentul în Fecioară. Fiţi cu ochii şi în plan internaţional, vor urma multe tragedii în lanţ”, a declarat specialistul Tina Rizea, pentru Click!

Săptămâna trecută, pe parcursul mai multor zile, planetele Venus, Jupiter şi Marte s-au aliniat, formând un triunghi vizibil cu ochiul liber. Acest fenomen, în timpul căruia planetele par a fi mai apropiate datorită poziţiei lor faţă de Soare, a putut fi observat fără echipamente speciale, privind spre est, chiar înainte de răsărit. Următoarea conjuncţie a acestor planete va avea loc în ianuarie 2021.

Plămân artificial pentru un rănit de la Spitalul «Bagdasar-Arseni»

Explozia de joi seară de la fabrica de pâine Vel Pitar i-a speriat pe spectatorii meciului de fotbal din Liga a 2-a
Explozia de joi seară de la fabrica de pâine Vel Pitar i-a speriat pe spectatorii meciului de fotbal din Liga a 2-a

Blocul din Piaţa Romană a fost evacuat
Blocul din Piaţa Romană a fost evacuat

Doi medici de la Secţia de Anes-tezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara vor monta un plămân artificial unui rănit în incendiul din clubul “Colectiv”. Pacientul, internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, se află în stare critică.

  • Medicii Marius Păpurică şi Claudiu Neamţu sunt specialişti în plămânul artificial. „Noi am avut deja peste 50 de cazuri în care am montat plămân artificial, deci suntem unitatea de ATI cu cea mai mare experienţă din România, motiv pentru care au plecat la Bucureşti să-i ajute”, a explicat managerul Spitalului Judeţean Timişoara. Plămânul artificial a costat 2.000 de euro şi a fost utilizat pentru prima dată la ATI Timişoara, în 2013. Prin noua tehnică, sângele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces şi oxigenarea sângelui.
  • Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, ieri, că în spitalele din Capitală sunt internate în continuare 127 de persoane rănite în urma incendiului din clubul „Colectiv”. Dintre acestea, 65 sunt în stare critică şi gravă.
  • Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a anunţat, joi, că mai multe ţări din Europa s-au oferit să găzduiască şi să trateze pacienţi răniţi în incendiul din clubul “Colectiv”.

Fostul primar Piedone, reţinut pentru 24 de ore în dosarul Colectiv

Pompierii au ajuns repede la faţa locului, dar apartamentul a ars complet
Pompierii au ajuns repede la faţa locului, dar apartamentul a ars complet

Fostul primar de la sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, a fost audiat, vineri după-masă, de procurorii DNA, în cazul incendiului de la Clubul Colectiv. Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu legat de emiterea autorizației de funcţionare a localului. Vineri seară, Piedone a fost reţinut pentru 24 de ore.Totodată, la DNA a dat explicații și unul dintre angajații firmei care a furnizat și montat artificiile la club. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Incendiu într-un bloc de la Piaţa Romană. Trei răniţi au ajuns la spital


    Blocul din Piaţa Romană a fost evacuat
Blocul din Piaţa Romană a fost evacuat

Mai mulţi răniţi vor fi transportaţi în alte ţări
Mai mulţi răniţi vor fi transportaţi în alte ţări

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 15.30, la primul nivel al unui bloc cu şase etaje de lângă staţia de metrou Piaţa Romană, unde au luat foc mai multe materiale lemnoase şi plastice, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov.

Clădirea a fost invadată de un fum gros şi înecăcios, iar oamenii au ieşit pe balcon ca să se salveze. Pompierii au urcat la ei pe o autospecială cu scară. Scara s-a destabilizat, iar un pompier a căzut, însă, nu a fost rănit. Potrivit celor de la ISU, bărbatul care locuia în aprtamentul unde a izbucnit focul, a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului şi a fost transportat la Spitalul de Arşi, două femei care au inhalat fum, au ajuns la Floreasca, iar alte trei persoane au primit ajutor medical la faţa locului. Şapte echipaje de pompieri şi două de SMURD s-au aflat la faţa locului.

A murit în explozia de la fabrica de pâine

Incendiul de vineri seară de la clubul “Colectiv” s-a soldat cu 32 de morţi şi peste 150 de răniţi
Incendiul de vineri seară de la clubul “Colectiv” s-a soldat cu 32 de morţi şi peste 150 de răniţi

Explozia puternică, de joi seară, de la fabrica de pâine din Braşov, a făcut şase victime. Cinci se află în spital, cu arsuri şi politraumatisme. Adrian Holban, însă, n-a mai putut fi salvat de medici. 

Era la serviciu, în momentul în care secţia în care lucra a bubuit. Era ora 20.00. Suflul exploziei l-a aruncat pe Adrian Holban (31 de ani) într-un buncăr de făină, adânc de 15 metri. Două ore a zăcut acolo, sub dărâmături şi, deşi era grav rănit, a comunicat cu salvatorii.

În jurul orei 23.00, Adrian a fost scos din buncăr de echipele de intervenţie. Acestea au reuşit să coboare la el cu corzi pentru a-l salva. L-au adus la suprafaţă. Avea arsuri şi politraumatisme. Medicii l-au preluat imediat şi l-au dus la Spitalul Judeţean Braşov. Avea arsuri pe 60 la sută din corp. A decedat în jurul orei 1 noaptea din pricina leziunilor craniene. Nu a mai apucat nici să intre în sala de operaţie. Explozia de la Braşov, urmată de incendiu, s-a produs la fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Braşov, cu câteva minute înainte de finalul meciului FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Braşov. 

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a declarat, după ce a discutat cu pompierii aflaţi la locul deflagraţiei: „Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, în corelare cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată”. 

Lanţul tragediilor

  • 20 octombrie. Poliţistul Bogdan Gigină (20 de ani) a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, unde aveau loc lucrări, şi a decedat la Spitalul Universitar. El făcea parte din dispozitivul de însoţire a ministrului Gabriel Oprea.
  • 30 octombrie. 32 de persoane au murit şi alte aproximativ 130 sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, 50 fiind în stare critică, după ce în seara fatidică de 30 octombrie a izbucnit un incendiu în clubul “Colectiv” din Capitală. Nenorocirea s-a produs de la artificiile folosite în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity.
  • 1 noiembrie. Un incendiu a izbucnit duminica trecută într-un club din zona Casei de Cultură din Constanţa, din cauza unui panou electric. Două angajate au avut nevoie de îngrijiri medicale.
  • 3 noiembrie. O butelie a explodat într-un cămin de nefamilişti din Mizil, iar potrivit informaţiilor furnizate de ISU Prahova, două persoane au avut nevoie de asistenţă medicală: un bărbat a făcut atac de panică, iar un altul s-a ales cu arsuri superficiale.
  • 4 noiembrie. Un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Parcul Naţional Văcăreşti, în apropierea complexului rezidenţial Asmita Gardens, în care are apartament şi Nicoleta Luciu. Două maşini de pompieri au fost trimise la faţa locului.
  • 5 noiembrie. Un bărbat de 70 de ani, din comuna prahoveană Tinosu, a suferit arsuri grave la picioare, după un incendiu de vegetaţie, pe care chiar el l-a provocat pe o mirişte. 
  • 5 noiembrie. Un muncitor a murit şi alţi cinci au fost răniţi joi seara la Braşov, într-o explozie puternică, urmată de incendiu, la moara unei fabrici de pâine din oraş. Bărbatul care a decedat a fost prins sub dărâmături şi a suferit traumatisme craniene foarte grave.
  • 6 noiembrie. Un incendiu a izbucnit ieri într-un apartament dintr-un bloc din Piaţa Romană, după ce a luat foc material lemnos, în incinta imobilului cu şase etaje. Un bărbat care prezenta arsuri pe 20% din suprafaţa corpului şi o femeie expusă la fum au fost transportaţi la spital.
  • 6 noiembrie. Un copil în vârstă de un an şi două luni a murit după ce un incendiu a cuprins locuinţa familiei sale, din localitatea Nicolae Bălcescu, judeţul Călăraşi. Pompierii au stabilit că focul a pornit după ce mama copilului a lăsat în dormitor o lumânare aprinsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net