Plan roşu de intervenţie în Cluj. 11 persoane rănite, după răsturnarea unui microbuz

accident-cluj-microbuz-rasturnat.jpg

Un microbuz cu pasageri s-a răsturnat în județul Cluj, localitatea Căpuşu Mare
Foto: ISU Cluj

Planul roşu de intervenţie a fost declanşat în judeţul Cluj. Un microbuz s-a răsturnat în localitatea Căpuşu Mare, iar bilanţul anunţat până în acest moment este de 11 răniţi. Mai multe ambulanţe și echipaje SMURD și de descarcerare au fost trimise la fața locului.

UPDATE 17.40: Potrivit ultimelor informaţii de la faţa locului, patru dintre cei 11 răniţi sunt minori, iar unul dintre ei, în vârstă de 17 ani, se află într-o stare gravă. Tânărul a fost preluat de elicopterul SMURD şi va fi dus la Urgenţe.

În județul Cluj a fost declanșat planul roșu de intervenție, după ce un microbuz care transporta persoane s-a răsturnat pe raza localității Căpușu Mare, în afara părții carosabile. Din primele informații obținute de la fața locului, se pare că în urma accidentului o persoană este încarcerată, o alta este blocată în vehicul, iar alte 9 persoane necesită îngrijiri medicale, bilanțul răniților ajungând până în acest moment la 11 răniți. 

11 persoane rănite în județul Cluj, după răsturnarea unui microbuz

Potrivit Digi 24, Andrei Biriş, purtător de cuvânt de cuvânt ISU Cluj, a declarat că doi dintre răniţi sunt în stare mai gravă și primesc asistență medicală de specialitate. Medicii vor decide în funcţie de starea fiecărui rănit, unde să fie transportaţi aceştia.

Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale de la fața locului. La locul evenimentului, salvatorii intervin cu 2 autospeciale complexe de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD cu medici, o autospecială pentru transport victime multiple și un echipaj de prim ajutor SMURD. De asemenea, în sprijinul forțelor din teren, au fost trimise și 4 echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Cluj. 

Loading...