Piloții au din nou pensii de serviciu. Câţi bani vor primi conform legii semnate de Iohannis

Ultima actualizare:

    Adrian Iovan a fost nevoit să lucreze după ce pensia i s-a redus sever
Adrian Iovan a fost nevoit să lucreze după ce pensia i s-a redus sever

Adrian Iovan a murit în Munții Apuseni, nevoit să muncească pentru câțiva bani în plus, după ce Guvernul Boc a redus sever pensiile piloților. Luni, președintele Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor.

Aviatorii şi personalul navigant vor avea din nou pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni de activitate, potrivit legii semnate luni de președintele Iohannis.

Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament la sfârşitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul preşedinte Traian Băsescu pe motiv că este discriminatoriu.

Problemele financiare ale piloților au început în anul 2011, o data cu recalcularea pensiilor și salariilor, dispusă de Guvernul Boc. De pildă, salariu, Adrian Iovan se pensionase și primea 15.000 de lei lunar, iar din iulie 2011 el a ramas cu doar 1.900 de lei.

„Am ajuns la fundul sacului. Nu mai pot plăti pensia copilului, iar de fiecare dată când ies cu Albert în oraș și vrea o jucarie îi spun că statul ne-a luat banii de jucării. Eu am muncit pentru banii mei și sunt obișnuit cu un anumit standard de viață. Am minte de aviator, nu de împingător de roabă”, spunea, atunci, celebrul pilot.

Pentru că banii nu îi mai ajungeau nici pentru întreținerea casei, nici pentru ratele la bancă, nici pentru a plăti pensia alimentară fiului său, pe care îl avea cu Romanița, Adrian Iovan a acceptat să zboare în continuare, pentru a-și rotunji venitul.

În cele din urmă, s-a prăbușit cu avionul în Munții Apuseni, chiar în ziua când își scosese la vânzare și casa.

Problemele financiare ale lui Iovan le-au avut toți piloții pensionari.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net