A pictat chipul mamei moarte pe zidul casei

Ultima actualizare:

    Cătălin a  câştigat  10.000 €,  în 2014
Cătălin a câştigat 10.000 €, în 2014

Face ce face şi revine în centrul atenţiei. Dacă luna trecută a uimit o ţară întreagă cu statuia celebrei jucătoare de tenis Simona Halep, iată că pictorul Cătălin Mihalache (50 de ani) se mândreşte acum cu o altă lucrare: portretul măicuţei sale Gherghina, care s-a îmbolnăvit grav după ce măgarul din bătătură a lovit-o cu copita în stomac.

Cătălin Mihalache s-a remarcat la ”Românii au talent”, ediţia din 2014, unde, după ce a reuşit să picteze în timp record chiar şi cu degetele de la picioare, a obţinut ”Premiul de popularitate”. Cu suma de 10.000 de euro, bărbatul a reparat casa bătrânească din satul Prooroci, comuna Milcov, Judeţul Olt, dar regretă că nu a pus şi ceva bani deoparte, pentru zile negre. Este şomer şi trăieşte doar din vânzarea lucrărilor sale, pe care le dă pe mai nimic.


    Portretul Gherghinei  i-a uimit pe săteni
Portretul Gherghinei i-a uimit pe săteni

Curtea este plină cu statui, cu pitici, cu Albă ca Zăpada sau cu lei, iar de o lună, în mijlocul grădinii tronează bustul Simonei Halep, lucrare care i-a adus artistului un plus de popularitate. Deşi este mereu cu zâmbetul de buze, iar discuţiile le condimentează cu câte o glumă bună, pictorul susţine că suferă enorm după mama sa, Gherghina, care s-a stins din viaţă în 2013. Ca să-şi mai aline dorul de femeia care l-a adus pe lume, Cătălin Mihalache a avut o idee şocantă.

”Toţi se miră şi se cam crucesc când văd chipul măicuţei mele pe zidul casei. Pe Gherghina, sau Lidia, cum i se zicea pe aici, am iubit-o enorm, era veselă şi foarte frumoasă. Totul a fost bine până în ziua în care măgarul din bătătură a lovit-o foarte tare cu copita în stomac. Biata de ea, a leşinat de durere, iar la scurt timp în acea zonă i-a apărut o tumoare. A fost operată la Cluj, iar ca să fac rost de bani pentru tratament a trebuit să vând statuia cu Gigi Becali. Am îngrijit-o pe mama vreme de nouă ani, a zăcut săraca la pat, eram aşa de săraci că şoarecii intrau peste noi prin crăpăturile casei”, ne-a povestit pictorul de la ”Românii au talent”.

I-a făcut Simonei Halep o statuie de 150 de kilograme

simeon stalpnicul png

Artistul se mândreşte cu statuia Simonei Halep (26 de ani), românca desemnată drept cea mai bună jucătoare de tenis din lume: ”Am realizat statuia cam în trei zile, am avut inspiraţie. M-a bucurat victoria Simonei, îmi plac oamenii cu voinţă, care fac cinste ţării. Lucrarea am pus-o în mijlocul curţii, cântăreşte 150 de kilograme şi măsoară doi metri. Arată ca un bibelou mai mare. Nu m-a costat mult. Am avut nevoie doar de un sac de ciment, de unul de nisip, fier beton şi sârme. Rămăsesem fără bani, căci nu am serviciu, trăiesc doar din portrete, aşa că cele două cutii de vopsea mi le-a cumpărat un bun prieten, Constantin Mihalache”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net