Picasso ascuns sub pat, Grigorescu în dulap

Ultima actualizare:

    Darius Vâlcov avea ascunse peste 100 de tablouri pictate de artişti celebri
Darius Vâlcov avea ascunse peste 100 de tablouri pictate de artişti celebri

Apar amănunte incredibile despre fostul ministru de finanţe, Darius Vâlcov. Deja ne-a uluit vestea că lua şpăgile în cimitir. Acum aflăm că teancurile de bani foloseau pentru cumpărarea a peste 100 de tablouri, semnate cu nume celebre ca Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Auguste Renoir şi Pablo Picasso.

Darius Vâlcov a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru o noapte, acuzat de luare de mită de 2 milioane de euro, apoi magistraţii au decis că poate fi arestat la domiciliu. Fostul ministru de finanţe s-a bucurat doar câteva ore că a scăpat de gratii, pentru că a fost chemat din nou la DNA, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o sută de tablouri, în locuinţele unor apropiaţi de-ai lui. După ce a dat explicaţii, Darius Vâlcov a plecat din nou acasă, în arest la domiciliu.

În patru zone din Bucureşti şi Olt, anchetatorii au găsit picturile în casele unor persoane de încredere ale fostului ministru de finanţe. Surse judiciare spun că trei tablouri sunt semnate de Picasso, unul de Nicolae Grigorescu şi unul de Corneliu Baba, scrie adevarul.ro. 

Tablourile ar fi fost cumpărate de la două case de licitaţii din Bucureşti de unde s-ar fi achiziţionat cu intenţia de a deschide o galerie de artă. Imediat după ce au început cercetările procurorilor DNA, fostul demnitar a luat măsuri urgente să ascundă tablourile la patru persoane din anturajul său. Lipsiţi de imaginaţie, aceştia au vârât tablourile celebre sub pat, prin dulapuri, dar şi după pereţi falşi aşa că procurorii au trebuit să spargă zidurile. 50 de tablouri au fost găsite într-o locaţie, 12 în alta şi 29 în alta. Procurorii au indicii că unele din tablouri au fost cumpărate din străinătate de intermediari şi aduse în ţară cu maşina. În urma percheziţiilor, procurorii au descoperit şi sume importante de bani. Din primele date, se pare că trei opere de artă sunt semnate Pablo Picasso – ”Lupta Centaurilor, III”, ”Pictor în atelier” şi ”Regele”.

Au mai fost identificate tablourile: ”Portret” - de Rudolf Schweitzer - Cumpăna, ”Micul dejun” - de Eustaţiu Stoenescu, ”Lan de grâu”, ”Grădina Cişmigiu” - de Samuel Mutzner, ”Prapor” - de Horia Bernea, ”Zână”, ”Zâne”, ”Victor Hugo” - de Andy Warhol, scrie Mediafax. Călin Nistor, adjunctul şefului DNA, a precizat că procurorii cunosc cu certitudine cui aparţin operele de artă, dar având în vedere că ancheta se află încă într-o fază incipientă, nu poate spune că acestea îi aparţin sau nu lui Darius Vâlcov. Valoarea tablourilor va fi evaluată de specialişti, scrie adevarul.ro.

Procurorii au găsit lingouri şi teancuri de bani

La primele percheziţii făcute în acest dosar, au fost găsite într-un seif, bunuri atribuite tot lui Vâlcov, 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripţionat ”Jean Cocteau” şi o pictură pe lemn inscripţionată ”Aurel Acasandrei”. De asemenea, a fost găsit un tablou inscripţionat ”Renoir”, care pare a fi ”Femme nue couchée” (Nud de femeie culcată, pictat în 1892), cumpărată de la casa de licitaţii Cornette de Saint Cyr din Bruxelles, la 28 martie 2013, cu preţul de 114.963 de euro.

Click! spune

Lucrările de artă atribuite lui Darius Vâlcov au valori cuprinse între 1.200 €, precum este ”Prapor”, de Horia Bernea, şi 114.963 €, un tablou semnat de pictorul August Renoir, intitulat ”Femme nue couchée”. Celelalte tablouri au avut preţuri între 2.600 € şi 30.000 €.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net