Piațetă cu bănci și alei la care pietonii n-au cum să ajungă

4_giratoriu-galati.jpg

Așa arată proiectul halucinant al Primăriei Galați

Planul de modernizare a celei mai importante intersecţii din Galaţi stârneşte controverse. Conform proiectului, în rond vor fi alei pietonale şi bănci, deşi oamenii nu au cum să ajungă acolo decât dacă zboară sau traversează ilegal.

Inelul de Rocadă de la „Ultimul Leu”, acolo unde se întâlnesc, practic, bulevardele principale de pe axele nord-sud şi est-vest, plus accesul către trecerea Bac, este subiect de dezbatere publică de 20 de ani. Primarul actual, Ionuţ Pucheanu, a lansat o nouă ipoteză de lucru: o piaţetă care să aibă în mijloc o columnă (26 de metri înălţime), pe care să fie o statuie a Sfântului Apostol Andrei, iar în jur - spaţiu verde, alei şi câteva bănci.

Schiţele prezentate de municipalitate conţin însă o aberație. Zona pietonală nu are logică, fiindcă strada nu poate fi traversată către mijlocul sensului giratoriu. Nu există pasarelă, nu există pasaj subteran, iar varianta unor treceri de pietoni este exclusă, întrucât legea nu permite amenajarea acestora în sensurile giratorii. 

Loading...