Piața Victoriei va fi blocată de 7.000 de vehicule, în 10 decembrie

Ultima actualizare:

    7.000 de autobuze, autocare și taxiuri vor bloca Piața Victoriei
7.000 de autobuze, autocare și taxiuri vor bloca Piața Victoriei

Transportatorii sunt nemulțumiți și sătui de corupție. Pentru că nu le rezolvă nimeni revendicările, vor organiza un protest cu 7.000 de autobuze, autocare și taxiuri. Vor să blocheze Piața Victoriei și să claxoneze până îi aud guvernanții.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) organizează în data de 10 decembrie 2015, între orele 10:00 – 14:00 un miting de protest în fața Guvernului României, urmat de un marș de protest în fața Primăriei Municipiului București și în fața Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

La acțiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 7.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane.

“Prezentăm scuzele noastre bucureștenilor pentru acțiunea de protest care va afecta circulați în zona centrală a orașului, însă aceasta este singura cale prin care autoritățile pot fi determinate să înțeleagă că instituțiile trebuie să fie în slujba cetățenilor și nu invers”, a declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR, potrivit unui comunicat de presă.

Principalele revendicări ale COTAR sunt:

1. Un nou program de transport din zona metropolitană București. ”Patronatele  atrag atenţia Ministrului Transportului şi chiar Primului Ministru că, deţin informaţii că se face trafic de influenţă în interesul unor potentaţi ai zilei pentru”, se precizează în comunicat.2. Acțiuni drastice în cazul autobuzelor RATB care, în mod ilegal, efectuează transport de persoane  în  județul Ilfov în condițiile în care acestea nu pot depăși raza administrativă a Capitalei.3. Să se deblocheze toate plăţile către transportatori, adică banii pe acciză si plata cupoanelor de pensionari sau persoane cu handicap.4. Stop corupției din Capitală!,,Mai exact, se ştie că, autorizaţiile taxi trebuiau vizate până în data de 28.02.2015, dar acest lucru nu s a întâmplat, în acest moment fiind nevizate şi în analiză aproximativ 4.700 de autorizaţii din care peste 2.000 sunt în instanţă. Neîncheierea unui Protocol între Primăriile din Ilfov si Primaria Municipiului Bucuresti, conform Legii nr. 38/2003 – a dus la extinderea pirateriei în domeniul taximetriei în Bucureşti. Astfel, peste 4.000 de taxiuri desfăşoară activitate în Bucureşti, în baza autorizaţiilor emise de localităţi limitrofe Municipiului Bucureşti făcând concurenţă neloială celor care plătesc taxe şi impozite  în Bucureşti”, precizează COTAR.5. ”Solicităm modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor, astfel încât operatorii de transport să fie exonerați de obligația de a plăti drepturile de autor numai pentru simplu fapt că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio.”6. Tariful RCA a crescut cu peste 300% în ultimele 6 luni pentru activitatea de transport persoane și marfă, inclusiv taxi. 7. Transportatorii cer schimbarea urgentă a algoritmului de calcul a poliței RCA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net