Petre Roman riscă să-şi piardă mandatul de parlamentar

Ultima actualizare:

    Petre RomanFoto: Arhiva Click!
Petre RomanFoto: Arhiva Click!

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, iar raportul a rămas definitiv.

ANI susţine că deputatul Petre Roman se află în stare de incompatibilitate încă din 20 decembrie 2012, pentru că deţine simultan atât funcţia de deputat, cât şi calitatea de persoană fizică autorizată, informează Mediafax.

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucureşti, care i-a respins contestaţia, pentru că parlamentarul nu a contestat documentul la Curtea de Apel, în termenul prevăzut de lege.

“În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014”, se arată într-un comunicat emis de ANI, potrivit sursei citate mai sus.

În martie 2014, ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieşiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net