Petre Roman, despre acuzația din Dosarul Mineriadei: "E în întregime fabricată"

Ultima actualizare:

    Petre RomanFoto: captură DIGI24
Petre RomanFoto: captură DIGI24

Zilele trecute, Petre Roman, Ion Iliescu, Virgil Măgurean și alții au fost puși sub acuzare în Dosarul Mineriadei. Trecutul pare a-i prinde din urmă pe aceștia, dar fiecare dorește să-și dovedească nevinovăția.

Procurorii militari ai Parchetului de pe lângă Curtea Supremă au pus în mişcare acţiunea penală, pentru infracţiuni contra umanităţii, împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Dumitru şi Florescu Mugurel Cristian.

După ce Ion Iliescu a declarat că nu are nimic să-și reproșeze, și Petre Roman, fost prim-ministru a respins acuzațiile. Acesta a redactat o lungă scrisoare, iar începutul este clar ca lumina zilei: fostul politician consideră că ceea ce i se impută este ceva fabricat, notează DIGI24, care a și redat scrisoarea integrală a acestuia.

"Confruntat cu acuzația de “infracțiune împotriva umanității” formulată de Parchetul militar privitor la ceea ce în mod obișnuit în România e numită “mineriada din 13-15 iunie 1990” cred că am datoria și răspunderea de a vă spune că acuzația este în întregime fabricată; ea nu se sprijină pe nicio dovadă și – așa cum voi dovedi în cele ce urmează – mistifică motivația acțiunii forțelor de ordine declanșată prin cererea mea în calitate de Prim-ministru", se arată în epistola lui Petre Roman.

Fostul premier a continuat cu o contextualizare a evenimentelor și a încercat să demonstreze cum, din punctul lui de vedere, nu este vinovat de acuzele care i se aduc în  Dosarul Mineriadei.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net