Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia și proprietarul PRO TV, a murit! A fost victima unui accident aviatic în Alaska

Ultima actualizare:

    Miliardarul ceh Petr Kellner a murit în urma unui accident aviatic petrecut în Alaska Sursă foto: Arhivă personală
Miliardarul ceh Petr Kellner a murit în urma unui accident aviatic petrecut în Alaska Sursă foto: Arhivă personală

Omul de afaceri ceh, Petr Kellner, a murit după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit lângă un ghețar din Alaska.

Miliardarul ceh, fondatorul și acționarul majoritar al PPF, Petr Kellner(56) a cărui avere a fost estimată de Forbes la 15,7 miliarde de dolari, se afla la bordul elicopterului Airbus AS350 B3 când s-a prăbușit lângă Ghețarul Knik. Accidentul, care a omorat alte patru persoane, s-a întâmplat sâmbătă, şi este încă sub investigaţie.

Petr Kellner era cea mai bogată persoană din Cehia 

Kellner, care era cea mai bogată persoană din Cehia, avea o avere de 19,6 mld. dolari. PPF, care controlează afaceri în domenii precum finanţe, telecomunicaţii, producţie, media şi tehnologie, a anunţat că activele companiei totale ajung la 44 miliarde de euro. 

Petr Kellner a cumpărat PRO TV în anul 2019

Petr Kellner a cumpărat anul în 2019/ 2020 Pro TV, principalul canal de televiziune din România, într-o tranzacţie prin care a preluat de la americanii de al AT&T grupul CME, principalul acţionar al PRO TV. Kellner a dezvoltat mai multe afaceri în România în ultimii 15 de ani. 

În 1995, PPF a cumpărat 20% din acțiunile celei mai mari companii locale de asigurări, Česká Pojišťovna, preluând și managementul.

Acela a fost momentul în care Kellner a devenit un jucător major pe piața din Cehia și a început expansiunea de business în regiune. Astfel, nu a durat prea mult, iar miliardarul a preluat deja  controlul asupra unor afaceri din sectoare diverse, precum Home Credit (credite non-bancare), Sotio (biotehnologie), O2 Cehia (telecom), Polymetal International (minerit, metale rare), Skoda Transportation (inginerie, construcție de locomotive și mijloace de transport în comun), PPF Banka (bancă), PPF Real Estate Holding (investiții imobiliare), RAV Agro (agricultură), informează capital.ro.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net