Peste o mie de persoane evacuate din calea viiturilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel puțin 530 de case sunt inundate în județul Galați, iar peste o mie de persoane au fost evacuate din cauza inundațiilor. Și în județele Vrancea și Vaslui este dezastru.

Peste o mie de persoane din din comunele Pechea, Slobozia, Cuza Vodă şi Schela, judeţul Galaţi, au fost evacuate, în ultimele 24 de ore, din cauza inundaţiilor, în timp ce drumul naţional (DN) 25, pe sectorul Vameş-Tudor Vladmirescu, este în continuare impracticabil, scrie news.ro.

Majoritatea celor evacuaţi au preferat să se cazeze la rude sau prieteni în timp ce doar aproximativ 44 de persoane au ales să se cazeze la şcoli sau săli de sport.    

Cel puțin 530 de gospodării au fost inundate, iar în zonă a intervenit inclusiv Armata pentru a ajuta persoanele afectate de viiturile provocate de ploile torenţiale, scrie adevarul.ro.

Vrancea: 23 de localităţi afectate

O casă a fost distrusă din temelii, iar alte 79 de locuinţe şi 579 de gospodării au fost inundate, în urma ploilor totrenţiale care au afectat judeţul Vrancea. Totodată, se circulă îngreunat pe drumul naţional (DN) 2, la ieşirea din Focşani spre Adjud, din cauza apei de pe carosabil, scrie news.ro.

Un număr de 23 de localităţi din judeţul Vrancea au fost afectate de ploile din ultimele 48 de ore, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Cele mai afectate au fost localităţile Sihlea, Tătăranu, Gugeşti şi Urecheşti, de aici fiind evacuate mai multe persoane pentru că apa le intrase în case. 

Traficul pe două drumuri judeţe din Vrancea este în continuare restricţionat în urma inundaţiilor. Se circulă pe un singur fir pe drumul judeţean 205 I în Paltin şi pe 241 A în localitatea Feldioara.

Totodată, serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă intervine în cartierul Adjudul Vechi din oraşul Adjud pentru a scoate apa din beciurile şi curţile oamenilor.

Tot din cauza ploilor din ultimele ore, joi dimineaţă se circulă îngreunat pe DN 2 E 85, pe jumătate de cale, la km 185+700 de metri, la ieşire din Focşani către Adjud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, subcomisar Bogdan Toader,  apa măsoară aproximativ cinci centimetri pe o porţiune de 200 de metri a DN 2 şi există riscul apariţiei fenomenului de acvaplanare, de aceea echipaje de poliţişti sunt mobilizate la faţa locului şi dirijează traficul, scrie news.ro. 

Vaslui: 50 de persoane evacuate

50 de persoane din localitatea vasluiană Doagele s-au mutat temporar la rude, în ultimele ore, după ce râul care traversează zona s-a revărsat din cauza ploilor torenşiale şi apa le-a intrat în case. Sinistraţii s-au cazat la rudele care au casele amplasate în zone mai înalte. În total sunt afectate peste o sută de gospodării, iar apa a intrat în aproximativ 15 - 20 de case. Locuinţele din Doagele au fost inundate după revărsarea râului Lipova, care tranzitează satul.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net