Peste 5.000 de pelerini la parastasul pentru Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Credincioşii s-au rugat la mănăstirea din Ţara HaţeguluiFoto: adevarul.ro
Credincioşii s-au rugat la mănăstirea din Ţara HaţeguluiFoto: adevarul.ro

Aglomeraţie la mormântul unuia dintre cei mai iubiţi duhovnici ai românilor! Pelerini din toate colţurile ţării au ajuns ieri dimineaţă la Mănăstirea Prislop (Hunedoara), pentru a-l comemora pe călugărul Arsenie Boca, de la moartea căruia s-au împlinit 29 de ani.

Autocarele pline ochi au început să sosească la Mănăstirea Prislop încă de marţi seară. Mulţi dintre credincioşi au petrecut noaptea în maşini ori cazaţi la pensiunile din împrejurimile aşezării. Ieri, de la primele ore ale dimineţii, peste 5.000 de oameni au trecut pragul mănăstirii din Ţara Haţegului, unde a fost omagiat Arsenie Boca. Cei care au ajuns mai târziu au fost nevoiţi să îşi lase maşinile la distanţe de până la doi–trei kilometri de Mănăstirea Prislop, pentru a nu încurca traficul rutier, scrie adevarul.ro. În ciuda frigului şi a ploii transformate în lapoviţă şi în ninsoare, pelerinii au aglomerat curtea bisericii medievale, la slujba religioasă, apoi au aşteptat zeci de minute la coadă pentru a se reculege la mormântul duhovnicului.

„Venim la mănăstire în fiecare an, la hramul din 28 noiembrie, în semn de preţuire pentru părintele Arsenie Boca. De fiecare dată ne întoarcem acasă cu sufletul împăcat”, mărturiseşte tanti Ioana, o pensionară din Buzău, sosită cu un grup de pelerini.

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, părintele a fost întemniţat de regimul co-munist. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite de-a lungul anilor, iar Mănăstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net