Peste 4,7 milioane de români s-au vaccinat cu schema completă împotriva Sars-CoV-2

Ultima actualizare:

    Chiar dacă suntem vaccinați, trebuie să ne protejăm și să respectăm restricțiile impuse de autorități
Chiar dacă suntem vaccinați, trebuie să ne protejăm și să respectăm restricțiile impuse de autorități

Medicul Valeriul Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, a declarat că peste 4,7 milioane de români au fost vaccinați cu schema completă.

"În momentul de faţă vorbim de peste 4,9 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, peste 4,7 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă, ceea ce este un mare avantaj, spre deosebire de celelalte ţări care au decis să prelungească intervalul dintre cele două doze. Vedem, în perspectiva acestei variante virale Delta, cât de importantă este vacinarea cu schemă completă pentru a ne proteja pentru riscul de spitalizare şi deces. Suntem la șapte luni de la debutul campaniei de vaccinare. Dacă ne uităm la valori de acoperire vaccinală, nu este suficientă faţă de imunitatea colectivă propusă de peste 70%, însă eforturile noastre vor fi susţinute în perioada următoare şi în ceea ce priveşte partea logistică, partea organizatorică şi în ceea ce priveşte partea de comunicare şi de informare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Antena3.

Întrebat cum vor fi convinşi să se imunizeze cei care nu s-au vaccinat până acum, Gheorghiţă a declarat că aceasta este o misiune dificilă.

”Este o misiune dificilă mai ales în contextul în care segmentul populaţional căruia ne adresăm acum este tocmai segmentul pe pe o parte ezitant, pe de o parte segmentul dezinteresat de tot ce înseamnă protejarea sănătăţii personale şi a sănătăţii colective. De aceea cred că este greu tot acest proces de convingere în ceea ce priveşte beneficiile vaccinării. Sigur că evoluţia epidemiologică favorabilă a demotivat o bună parte dintre persoane în sensul în care nu neapărat au renunţat la ideea de vaccinare, ci au decis să amâne acest demers, dar aş vrea să transmit un mesaj clar, că este perioada oportună în care putem să ne vaccinăm pentru că un val patru de o amplituine importantă poate să fie prevenit, încă avem timp în această perioadă, să putem preveni o creştere importantă a numărului de cazuri”, a mai spus Gheorghiţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net