Peste 3.300 de elevi și preșcolari, confirmați cu COVID-19, la 10 zile de la începerea noului an școlar

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Conform raportărilor centralizate la nivel national de către Ministerul Educatiei, 3.362 de elevi, inclusiv preșcolari, sunt confirmați cu Covid-19. Acest lucru înseamnă de peste trei ori mai mult față de precedenta raportare, făcută după primele 3 zile de școală.

Astfel, elevii din aproape 3.000 de clase fac cursuri online la doar 10 zile de la începerea noului an școlar. De asemenea, 1.192 de persoane din rândul angajaților din învățământ s-au infectat cu COVID-19.

2.749 de clase sau grupe au activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate. Numărul copiilor aflați în această situație ajunge la 69.301, ceea ce înseamnă 2,36% din total. Aceștia au trecut din nou la cursuri online.

„În a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezență fizică față în față, conform raportărilor centralizate la nivel national de către Ministerul Educatiei, situația epidemiologică din mediul școlar este următoarea :• Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);• Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învățământ);• Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;• Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%).

Avand in vedere ca perioada de incubatie este de maximum 14 zile, precizam ca cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinata de activitățile din ultimele zile ale vacantei de vara, anterior începerii școlii cu prezenta fizica, precum și de orice alte activități in care regulile de protectie sanitara nu se respecta la fel de riguros precum in scoli. Următoarea raportare va fi comunicată public miercuri, 29 septembrie 2021", se arată în informarea Ministerului Educației. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net