Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVD la maratonul de la Iași. Aproape 2.900, la Ploiești

Ultima actualizare:

    La Iaşi şi Ploieşti are loc "Maratonul vaccinării"foto: facebook
La Iaşi şi Ploieşti are loc "Maratonul vaccinării"foto: facebook

Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, până duminică dimineață (16 mai), la maratonul organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. La maratonul vaccinării organizat pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești s-au vaccinat 2.882 de oameni.

Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, până în prezent, la maratonul organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa”, a anunţat, duminică, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş. Conform g4media.ro, la Iaşi se administrează vaccinul Pfizer BioNTech, iar rapelul se poate face peste 21 de zile la UMF sau în oricare alt centru.

Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, organizat pentru persoanele de peste 16 ani, a început vineri (14 mai), la ora 16.00, şi se va încheia luni (17 mai), la ora 08.00. Pentru minorii care doresc să se vaccineze este necesar acordul scris al unui părinte sau tutore legal. Sunt organizate 20 de fluxuri de vaccinare, fiind implicaţi aproape 1.000 de medici, asistenţi medicali, studenţi şi personal administrativ.

Pe parcursul celor trei zile, între intervlele orare 14.00 -15.00 şi 18.00 – 19.00, pe esplanda UMF sunt prezentate recitaluri instrumentale, concerte corale, momente coregrafice şi piese de teatru, sub egida Ateneului Naţional Iaşi.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor Iaşi, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Iaşi, Prefectura şi Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Aproape 2.900 de oameni s-au imunizat la Ploieşti

Şi la Ploieşti continuă Maratonul Vaccinării. 2.882 de cetăţeni s-au imunizat, până la această oră, pe stadionul „Ilie Oană”. Primăria Ploiești precizează, într-un comunicat de presă, că evenimentul continuă şi duminică, până la ora 20.00. Intrarea la centrul de vaccinare de la stadion se face de pe strada Alexandru Vlahuţă, peluza I. Ploieştenii pot beneficia de această oportunitate de vaccinare împotriva COVID-19, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate, direct la punctele de vaccinare ce sunt deschise în incinta stadionului.

În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, persoanele care doresc să se imunizeze vor avea acces la spaţiile de aşteptare ce vor fi amenajate în incinta stadionului, respectiv sub peluza acestuia ori în tribune.

Acţiunea, derulată de municipalitate, are ca scop eficientizarea procesului de vaccinare şi creşterea gradului de imunizare împotriva COVID-19. Buna desfăşurarea a campaniei „Maratonul Vaccinării” este asigurată şi cu sprijinul zecilor de cadre medicale prezente, în acest weekend, în centrul de vaccinare de pe stadion, dar şi de către reprezentanţii Poliţiei Naţionale, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale Ploieşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net