Peste 2.500 de teste neautorizate pentru depistarea COVID-19, confiscate la vamă

coronavirus-teste.jpg

coronavirus, specialistul face teste
Testele pentru coronavirus pot preveni înmulțirea infectărilor
Foto: Al Jazeera

Mii de teste pentru depistarea coronavirusului au fost oprite la vamă în România, după ce un bărbat a anunțat pe internet vânzarea lor.

Polițiștii bucureșteni au verificat la vamă coletul primit de acesta în numele unei firme și au descoperită că primise teste peste COVID-19, dar ascunsese faptul că ele nu sunt autorizate în România.
„Din datele obtinute până la acest moment a rezultat că produsele respective provin din import, iar bărbatul, în numele unei societăţi, ar fi prezentat Autorităţii Vamale o declarație de conformitate în cuprinsul căreia este trecut un alt produs farmaceutic, existând o suspiciune cu privire la faptul că pentru produsele importate a fost folosită o declarație de conformitate nereală, care nu acoperă produsul importat”, au spus oficiali din Poliția Capitalei.

teste-covid.png

Testele neautorizate au fost confiscate
Foto: Poliția Capitalei

Peste 2.500 de teste neautorizate pentru depistarea COVID-19, confiscate la vamă

Anchetatorii au cerut Agenției Naționale a Medicamentului să spună dacă cele peste 2.500 de teste pentru COVID-19 din colet sunt autorizate în România. Oficialii ANM au transmis că aceste produse nu puteau fi introduse pe piață în mod legal. Testele au fost ridicate de polițiști de la autoritatea vamală și a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru infracțiunea de folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă. Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1