Peste 2.000 de locuinţe din 28 de localităţi buzoiene sunt încă sub nămeţi

Ultima actualizare:

    Staţiunea Semenic, izolată (Foto: Adevarul)
Staţiunea Semenic, izolată (Foto: Adevarul)

Un număr de 2.013 locuinţe din 28 de localităţi din judeţul Buzău sunt încă sub nămeţi în urma ninsorilor abundente şi a viscolului din lunile ianuarie şi februarie, autorităţile locale susţinând că aceste gospodării necesită măsuri urgente de protejare pentru a nu fi afectate considerabil.

Potrivit centralizărilor realizate de Prefectura Buzău şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 2.013 locuinţe sunt încă sub zăpadă în acest judeţ, după viscolul şi ninsorile abundente din lunile ianuarie şi februarie, cea mai gravă situaţie fiind în localitatea Smeeni. Aici, dintr-un total de 2.307 gospodării, 301 sunt sub nămeţi încă, informează Mediafax.

La Ghergheasa, din 1.103 gospodării 300 sunt în această situaţie, iar la Movila Banului din 1.277 de locuinţe 268 de case trebuie să fie curăţate astfel încât topirea zăpezii să nu provoace stricăciuni imobilelor. Alte localităţi buzoiene în care nămeţii au înghiţit case sunt Amaru, Bălăceanu, Boldu, C.A.Rosetti, Cochirleanca, Costeşti, Florica, Gherăseni, Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliştea, Largu, Luciu, Mihăileşti, Rîmnicelu, Ruşeţu, Vadu Paşii, Vâlcelele, Ziduri.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, de îndepărtarea zăpezii se vor ocupa în mare parte proprietarii caselor, ajutaţi de primării, iar acolo unde oamenii şi autorităţile locale nu se vor putea descurca vor fi chemaţi pompierii. Intervenţia angajaţilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a fost solicitată, de altfel, în localităţile C.A. Rosetti, Cochirleanca, Ghergheasa, Glodeanu Siliştea şi Ţinteşti.

Printre cele peste 2.000 de locuinţe în cazul cărora trebuie luate măsuri urgente sunt şi imobile care, potrivit proprietarilor, au început să se deterioreze, existând riscul prăbuşirii lor. Unele case riscă să se prăbuşească sub greutatea zăpezii, altele din cauza apei rezultate din topirea omătului care s-a infiltrat în pereţi şi în tâmplăria clădirilor.

În Buzău, în această iarnă s-au înregistrat două valuri de ninsori şi viscol puternic care aproape că au paralizat întreg judeţul, cele mai afectate localităţi fiind cele din zona de câmpie. Sute de sate şi cătune cu zeci de mii de oameni au fost izolate zile la rând sau chiar săptămâni, unii fără curent electric, mâncare, apă şi medicamente. În patru comune buzoiene, Râmnicelu, Bisoca, Puieşti, Valea Râmnicului, a fost decretată stare de alertă pentru câteva zile, după ce autorităţile locale nu au mai putut să facă faţă situaţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net