Peste 167.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca ajung în România

Ultima actualizare:

    Studiul a fost făcut după ce au existat îngrijorări privind apariția trombozelor la persoanele vaccinate cu acest ser.Sursă foto: Shutterstock
Studiul a fost făcut după ce au existat îngrijorări privind apariția trombozelor la persoanele vaccinate cu acest ser.Sursă foto: Shutterstock

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă, luni, că o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte în ţară, fiind vorba despre peste 167.000 de doze. Până în prezent, România a primit aproape 3 milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca.

„167.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 15 iunie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră", a transmis CNCAV.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.998.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 828.503 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, informează news.ro. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net