Peste 140.000 de doze vaccin anti Covid-19 ajung pe aeroporturile Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca

vaccin-covid.jpg

flacoane de vaccin anti covid 19
A doua tranșă de vaccin anti Covid-19 ajunge marți în România
foto: Shutterstock

Cea de-a doua tranşă de vaccin anti Covid-19 ajunge, marţi, în România, pe aeroporturile de la Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca. De aici, cele peste 140.000 de doze vor fi transportate la centrele de stocare. Cele mai multe vor ajunge la Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech sunt aşteptate să ajungă în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca, transmite News.ro.

Astfel, în jurul orei 7.50, pe Aeroportul "Henri Coandă" din Otopeni ajung dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Vaccinurile vor fi distribuite în Bucureşti - 40.950 de doze, Iaşi - 25.350 doze, Cluj-Napoca - 29.250 doze, Constanţa - 8.775 doze,

Craiova - 12.675 doze, Braşov - 12.675 doze, Timişoara - 10.725 doze.

Primele doze de vaccin au ajuns în România de Crăciun

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului au intrat în ţară vineri, pe la Vama Nădlac 2, judeţul Arad, iar sâmbătă au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva Covid-19. Vaccinarea a început, duminică, în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Citește și:

Vaccinul anti Covid-19. Ce știm până acum despre distribuirea lui și imunizarea populației

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1