Perla Olimpului, gata în patru luni? Investiții de 40 de milioane de euro

8-actu-1.jpg

Lucrările au început în septembrie 2019 şi se vor termina în iunie

Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din staţiunea Olimp a fost achiziţionat în urmă cu trei ani de omul de afaceri Mohammad Murad. La sfârşitul lunii septembrie 2019, au demarat lucrările de renovare la cele trei hoteluri ale complexului, urmând ca resortul de patru stele all inclusive să fie gata la începutul acestui sezon estival.

Acum, tot complexul este un şantier. Muncitorii lucrează concomitent la cele trei hoteluri: la interioare şi la exterioare, informează adevarul.ro. Totodată, se refac şi spaţiile comune, cum ar fi pasarelele, balustradele şi restul amenajărilor care au avut de suferit odată cu trecerea timpului. Leonard Buianu, directorul Phoenicia, spune că lucrările vor fi gata la 15 iunie.

„Investiţia noastră se ridică la 40 de milioane de euro. Am schimbat totul la acest complex: de la instalaţii sanitare şi electrice la faţade. Încercăm să conservăm cât mai mult din faţadele de odinioară, din ceea ce a făcut ca acest complex să fie numit «perla litoralului românesc». Materialele folosite, cum ar fi marmura, gresia şi faianţa, sunt de cea mai bună calitate, fiind importate din Italia“, spune el. Va fi păstrată inclusiv compartimentarea iniţială, de 780 de camere în întregul complex. 

8-actu-4.jpg

Se lucrează în paralel şi la exterioare, şi la interioare

 

Aici sunt aşteptaţi să se cazeze turişti atât români, cât şi străini, preţurile urmând să fie stabilite după finalizarea lucrărilor de renovare: „Complexul vizează segmentul family. Copiii vor avea la dispoziţie locuri de joacă, piscine, animaţie, teatru. Pentru complex va fi asigurată partea de legume, ca la Mamaia Nord, din fermele noastre. Acum, dezvoltăm în comuna 23 August un proiect de sere de 10.000 mp“, spune Leonard Buianu.

8-actu-5.jpg

Plajele sunt, din păcate, foarte afectate de eroziune

 

Odată restaurat complexul, investitorul se va lovi de alte probleme care ţin de infrastructură, de plaje. Astfel, cum sectorul de nisip din zona Olimp nu a fost cuprins încă în planul de stopare a eroziunii costiere, va fi greu de dat fiecărui turist care se va caza la unul dintre cele trei hoteluri un şezlong şi o umbrelă. Plaja, şi aşa îngustă, a fost ocupată în ultimii ani de construcţii aproape definitive: astfel, în partea dreaptă există un beach bar ridicat din beton, cu placă turnată pe nisip, iar în stânga complexului, la limita plajei, un investitor a construit o mini-pensiune, construcţie care nu mai permite celor care se vor caza la parter să se bucure de privelişte.

În anii de glorie era destinat turiştilor străini bogaţi

 

Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere a fost ridicat la începutul anilor ’70, în cea mai spectaculoasă zonă a staţiunii, acolo unde faleza formează un golf. Aici, în perioada comunistă, veneau numai turişti străini bogaţi. După Revoluţie, complexul a trecut în portofoliul Unita Turism, care l-a lăsat în paragină. În ultimii ani, o cameră, spun oamenii din turism, se închiria cu 70 de lei. Peste elementele iniţiale, care aveau farmecul anilor ’70, au apărut decoraţiuni ale zilelor noastre, iar un spaţiu a fost închiriat unei terase, Mimosa.

Loading...

Citește și

  • De 18 ani, stațiunea Olimp din Neptun este ”orașul părăsit” pentru că grupul de hoteluri sunt în ruină

    Românii de rând îi spuneau ”orașul interzis” pentru că în complexul Olimp din Neptun aveau acces doar nomenclaturiștii comuniști, străinii și actorii. De 18 ani, este ”orașul părăsit” pentru că grupul de hoteluri sunt în ruină.

  • Imagini dezolante în sudul Litoralului. Dacă în Mamaia, hotelierii s-au dat peste cap ca să atragă turişti, autorităţile din Eforie parcă au plecat în vacanţă. Asfaltul este spart, treptele sunt rupte, parcările sunt goale, iar aleile spre plajă sunt năpădite de buruieni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1